Eveniment

Invictus – Ștafeta veteranilor a trecut prin Alexandria

Asociaţia Voluntarilor „Invictus“ organizează, în perioada 8-25 octombrie, pentru a cincilea an la rând, „Ştafeta Veteranilor“, un eveniment ce presupune purtarea unei ștafete, reprezentată de o culoare a drapelului tricolor, pe trei trasee simbolice (albastru, galben și roșu). Alergătorii, însoțiți de bicicliști, pleacă din Tulcea, Giurgiu și Timișoara și se întâlnesc pe 25 octombrie la Carei. Este un eveniment comun, civil și militar, bazat pe ștafetă, la care participă peste 200 de maratoniști și bicicliști, care parcurg peste 3.300 km, având ca scop promovarea valorilor naționale și respectul față de veteranii și eroii României din toate războaiele.

Ştafeta veteranilor Invictus, formată din voluntari care şi-au propus ca prin această acţiune să aducă un omagiu soldaţilor români răniţi sau căzuţi în teatrele de operaţiuni, a ajuns luni, 15 octombrie, de la Giurgiu la Alexandria, alături de sportivi aflându-se Jandarmeria Giurgiu și copii de la Clubul Sportiv Alexandria.

Traseele de alergare sunt grupate pe trei direcţii, pornind din Timişoara, Bucureşti şi Tulcea, către Carei, și sunt parcurse în etape zilnice, calculate astfel încât să se întâlnească la Carei pe 25 octombrie, ziua în care a fost eliberată ultima localitate de sub ocupaţie străină.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.