Economie

Investiții în valoare de zeci de milioane de lei la Plosca

Finalul anului 2022 pare a fi unul mulțumitor atât pentru locuitorii comunei Plosca, cât și pentru edil și reprezentanții administrației publice locale. O serie de obiective de investiții a fost dusă la bun sfârșit, și altă listă e în așteptare. Astfel, a fost încheiat deja procesul de asfaltare a mai multor străzi comunale, iar sursa de finanțare a fost bugetul local al primăriei. Așa cum anunțau reprezentanții primăriei, la sfârșitul lunii noiembrie, a fost finalizată asfaltarea a cinci străzi, programate pentru anul 2022: Garoafei, Stejărica, Teilor, Veteranilor, Barierei.

De asemenea, cetățenii din comună beneficiază de cinci stații de așteptare noi pentru autobuz/microbuz, valoarea finanțării fiind de 475 mii lei. Tot printre investițiile anului 2022 se numără și o clădire nouă pentru serviciul taxe și impozite, dotată cu panouri solare, dar și terenul sintetic de fotbal.

Pentru anul următor, administrația locală din Plosca a reușit să acceseze prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” fonduri în valoare de 12 milioane lei pentru asfaltarea a încă 16 străzi comunale, precum și 28 milioane lei pentru sistem centralizat de alimentare cu apă și sistem centralizat de canalizare ape uzate menajere. Pentru componenta C10 – Fondul local, la Plosca a fost acceptată cererea de finanțare prin PNRR a proiectului de reabilitare moderată a Grădiniței cu Program Normal din comună, valoarea totală a finanțării fiind de 2.098.105,93 lei. În asociere cu Primăria Buzescu, un autocar electric, în valoare de 1,4 milioane lei, va fi pus la dispoziția locuitorilor din cele două comune. Tot prin PNRR, la mijlocul lunii decembrie, a fost acceptată cererea de finanțare depusă la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru înființarea și dotarea de centre de colectare prin aport colectiv în comuna Plosca.

Și cum sărbătorile de iarnă bat la ușă, primarul Cosmin Șerban nu uitat nici de copii, astfel că, din fonduri personale, a venit în sprijinul lui Moș Crăciun și le-a făcut cadouri micuților din localitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.