Social

Învăţământul liceal seral sau cu frecvenţă redusă nu prezintă interes pentru absolvenţii de gimnaziu teleormăneni

eleviMonica DUMITRESCU

Doar 86 din cele 252 de locuri puse la dispoziţie de liceele teleormănene pentru învăţământul seral şi cel cu frecvenţă redusă, au fost ocupate anul acesta. Repartizarea candidaţilor s-a realizat în data de 24 iulie la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din Alexandria.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, anul acesta au fost depuse în total 88 de dosare pentru admiterea în clasa a IX-a în învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă, 2 dintre acestea fiind însă respinse deoarece nu îndeplineau condiţiile cerute în metodologia de admitere.

Au fost repartizaţi 86 de candidaţi. Dintre aceştia doar doi au optat pentru învăţământul cu frecvenţă redusă, restul preferând cursurile în învăţământul seral. Cei mai mulţi dintre candidaţi au optat pentru Liceul “Sfântul Haralambie” din Turnu Măgurele, 28 candidaţi înscriindu-se la specializarea agricultură. 20 de candidaţi au optat şi au fost înscrişi la Colegiul tehnic “G-ral David Prapogescu” din Turnu Mîgurele, la specializarea mecanică. Câte 18 candidaţi au fost repartizaţi la Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” din Roşiorii de Vede, specializarea agricultură şi la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria, specializarea comerţ. Doi candidaţi au fost repartizaţi la Liceul Videle, învăţământ cu frecvenţă redusă, însă cel mai probabil vor fi redistribuiţi în liceele în care vor putea fi formate clase pentru forma de învăţământ seral.

La celelalte licee teleormănene care şi-au propus înfiinţarea unor clase cu învăţământ seral sau cu frecvenţă redusă nu s-a încris niciun candidat.

Potrivit planului de şcolarizare, anul acesta au fost disponibile 168 de locuri în clasa a IX-a seral şi 84 de locuri în clasa a IX-a cu frecvenţă redusă. Înfiinţarea claselor de seral a fost propusă în Alexandria, la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” şi Liceul Tehnologic nr. 1, la specializările comerţ, respectiv mecanică, în Turnu Măgurele la Colegiul Tehnic “G-ral David Praporgescu” şi Liceul Tehnologic “Sf. Haralambie, la specializările mecanică, respectiv agricultură şi economic şi în Roşiorii de Vede la Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” la specializarea agricultură. Pentru învăţământul liceal cu frecvenţă redusă au fost planificate trei clase a câte 28 de locuri, una la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede, specializarea matematică informatică, una la Liceul Teoretic Videle şi una la Liceul Teoretic Zimnicea, ambele la specializarea ştiinţe sociale.

Din lipsă de candidaţi, cele mai multe din clasele propuse nu vor fi înfiinţate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.