Social

Inundaţiile ar putea genera şi probleme de sănătate locuitorilor din zonele afectate – DSP monitorizează şi dezinfectează fântânile afectate de inundaţii

Ploile căzute în Teleormanîn ultimul timp şi care au provocat inundaţii ar putea genera şi probleme de sănătate locuitorilor din zonele afectate de inundaţii, din cauza riscurilor de contaminare a surselor de apă potabilă, avertizează Direcţia de Sănătate PublicăTeleorman.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, inundaţiile din ultimele zile au afectat anumite zone ale judeţului, punând în pericol sănătatea colectivă a indivizilor din acele comunităţi.

Echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman se află în localităţile grav afectate pentru catagrafierea fântânilor afectate şi vor distribui substanţe dezinfectante şi var cloros către primării.

În această perioadă, până ce fântânile vor fi slubrizate şi apa va deveni proprie consumului, consumul de apă din forajele şi fântânile afectate este interzis, acestea urmând a fi curăţate, salubrizate, dezinfectate şi analizate prin laboratoarele DSP Teleorman. Până în momentul când apa devine corespunzătoare, acest aspect fiind determinat prin analizele de laborator, se va consuma apă îmbuteliată, apa adusă în cisterne din zonele neafectate sau apă fiartă şi răcită. Important de ştiut este că apa a cărei calitate a fost afectată din cauza inundaţiilor nu poate fi folosită nici măcar pentru spălatul vaselor, spălatul pe dinţi, spălatul pe mâini, spălarea alimentelor şi pregătirea hranei.

Medicii recomandă, de asemenea, măsuri individuale de protecţie, teleormănenii din zonele afectate fiind sfătuiţi să se spele frecvent pe mâini, cu apăşi săpun şi să consume apă numai din surse controlate. Primele semne de îmbolnăvire sunt simptomele diareice, susţin medicii, care atrag atenţia asupra faptului că cei care au astfel de simptome trebuie să se prezinte de urgenţă la doctor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.