Politic

Întrebări adresate de deputatul Florin Piper-Savu ministrului Dezvoltării / Toate vizează obiectivul de investiții Complex Sportiv din Roșiori de Vede

Domnule Ministru,

Obiectivul de investitii“Reabilitare, modernizare și dotări Complex Sportiv, strada Republicii nr. 1,  municipiul Roșiori de Vede, județul Teleorman” a fost inclus in lista sinteza a Subprogramului “Complexuri Sportive” aprobata prin Ordinul MDRAP nr.2833/09.10.2019, Consiliul Local Roșiorii de Vede a aprobat prin HCL nr.131/26.09.2019 Nota conceptuală și Tema de proiectare pentru obiectivul de investitii și a fost transmisă cu celeritate la CNI SA.

După mai bine de un an și jumătate, CNI, prin adresa nr.6571/09.02.2022, a comunicat administrației publice locale faptul că, din recomandarile Expertizei tehnice, stadionul existent nu poate fi consolidate si modernizat astfel încât să fie atinse standardele unui stadion omologat sportiv pentru categoria 2 UEFA și categoria A conform NP 066/2002, nivel competițional liga a II-a și a solicitat modificarea denumirii din lista sinteză a obiectivului de investiții.

Autoritatea locală a optat pentru utilizarea integrală a suprafețelor cuprinse în actuala bază sportivă, imobilul având suprafața totală de 28193 mp și a transmis în acest sens, cu adresa nr.3160/22.02.2022 Nota Conceptuală și Tema de Proiectare, actualizate din punct de vedere al standardelor și a solicitat analizarea posibilității de reabilitare, modernizare și dotare a Complexului Sportiv din strada Republicii nr. 1, Roșiori de Vede.

Prin accesarea acestei finanțări, autoritatea locală dorește sporirea competitivității atât în rândul copiilor, cât și la nivel de cluburi sportive, creşterea rezultatele în competiţiile sportive și răspunde, în același timp, dorinței cetățenilor de creștere a calității vieții. Iubitorii sportului din municipiul Roșiorii de Vede au dreptul la condiţii optime pentru practicarea sportului în mod generalizat, dar şi a sportului de performanţă.

Având în vedere aceste considerente vă adresez următoarele întrebări la care vă rog să îmi răspundeți în scris, în termenul legal:

  1. În bugetul C.N.I. există alocații bugetare disponibile acestei investiții?
  2. Ce șanse există ca acest obiectiv de investiții să fie prezentat și avizat în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al MLPDA în anul 2022?
  3. Care este orizontul de timp pe care îl preconizați pentru realizarea acestui obiectiv de investiții?

Cu respect,

Deputat P.S.D. Teleorman

Prof. Florin Piper-Savu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.