Eveniment

Între 1 şi 7 mai, 27 de teleormăneni au decis să îşi pună capăt zilelor, iar 36 au fost bătuţi

ambulantaSute de teleormăneni au ajuns la spital în ultimele zile, unii din cauza exceselor alimentare ori pentru că au băut prea mult, alţii victime ale unor accidente rutiere sau agresiuni, însă cei mai mulţi din cauza bolilor cronice.

La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman au apelat în mini-vacanţa de 1 mai şi Paşte, peste 840 de persoane, unele dintre ele acuzând colici biliare sau pancreatite sau alte probleme cauzate de excesele alimentare, dar au ajuns la spital şi pacienţi cu etilism. După cum arată raportul întocmit de SJA Teleorman, spre deosebire de anii trecuţi, au fost mai puţini pacienţi afectaţi de abuzul de alcool ori de mâncare, chiar dacă aceştia sunt cap de listă în topul urgenţelor la ambulanţă, asta dacă facem o comparaţie cu un raport obişnuit de la sfârşit de săptămână, fără să fie vreo sărbătoare anume, când numărul solicitărilor este în jur 350 solicitări. Cei mai mulţi teleormăneni, exceptându-i pe cei care au ajuns din cauza exceselor, care au ajuns la spital au fost din rândul bolnavilor cronici, cu probleme neurologice şi cardiace, peste 150 de teleormăneni necesitând ajutor medical de urgenţă din cauza diferitelor probleme cardiovasculare. Personalul de pe Ambulanţe a intervenit pentru a acorda ajutor medical în circa 130 de cazuri de dureri abdominale sau de spate. De asemenea, au fost înregistrate 9 intoxicaţii cu alcool, 8 muşcături de animale sau de insecte, 45 de copii bolnavi,  25 de căderi sau alte accidente, 14 cazuri de alergii care au necesitat intervenţia medicilor, iar 36 de persoane au fost victime ale agresiunilor fizice.

În perioada aceasta s-au contorizat şi tentativele de suicid, care au fost în creştere, asta şi pentru că depresiile se “adâncesc” primăvara şi în perioada sărbătorilor. Potrivit SJA Teleorman, 27 de teleormăneni au avut nevoie de ambulanţă pentru a primi ajutor de urgenţă în cazul tentativelor de suicid. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.