Eveniment

Într-o stare avansată de degradare, pianul de la Casa de Cultură a fost preluat de Centrul Cultural

IMG_1398Cu un picior şubred, zgâriat şi fără corzi, pianul de la Casa de Cultură este depozitat într-una dintre încăperile Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman. Preluat pentru a putea fi folosit de copiii care frecventează cursurile Şcolii Populare, pianul este, pentru moment, nefuncţional.

Directorul interimar al Centrului Cultural, Elena Popa, ne-a spus că pianul se află de câţiva ani în instituţia pe care o conduce, dar că, până acum, nu a putut fi folosit din cauza stării avansate de degradare în care se află, dar şi a pieselor lipsă. Totodată, Elena Popa ne-a spus că Centrul Cultural a investit în pian pentru a fi adus în starea în care se află acum, în momentul preluării de la Casa de Cultură a Sindicatelor acesta arătând mult mai rău. Potrivit directorului interimar al Centrului Cultural, pianul a fost văzut de un acordor care a făcut o evaluare. Din spusele acestuia, pentru a deveni funcţional, sunt necesare piese a căror valoare se ridică la o sumă prea mare pentru a putea fi suportată de Centru. Totodată, acordorul a descris pianul ca având o valoare „medie spre mediocră”.

Potrivit senatorului Timotei Stuparu, pianul a fost preluat de Centrul Cultural, printr-un proces verbal de predare-primire, încheiat cu directorul Casei de Cultură din perioada respectivă, Constantin Mocanu. Totodată, senatorul PSD ne-a spus că preluarea pianului de către Centrul Cultural a fost o decizie inspirată, altfel acesta s-ar fi degradat complet.

Concluzia? Pianul pe care alexăndrenii şi-l amintesc ca fiind unul “închis la culoare” şi “cu coadă”, pe care îl vedeau în interiorul Casei de Cultură, cu ocazia desfăşurării diferitelor acte culturale, a intrat in posesia Centrului Cultural, ca exponat deocamdată. Pentru a putea fi folosit, necesită investiţii mari, pe care Centrul nu şi le permite. Între timp, copiii care frecventează cursurile de pian se mulţumesc cu pianinele pe care le au la dispoziţie. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Cristian Chirita

    Cam ce va spuneam saptamana trecuta. Cine a fost, pt cultura noastra generala, meseriasul de l-a cotat la 100000 de coco?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.