Politic

Într-o singură lună, birourile parlamentare ale celor opt deputaţi de Teleorman au costat Camera Deputaţilor aproape 90.000 de lei

Potrivit Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată, în scopul exercitării mandatului în circumscripţiile electorale, deputaţilor şi senatorilor li se acordă lunar o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputatilor şi, respectiv, al Senatului pentru cheltuieli de organizare şi functionare a birourilor parlamentare. Modalităţile de acordare şi justificare a acesteia sunt reglementate prin Hotărârea Birourilor Permanente reunite nr. 5/2013 pentru aprobarea Normelor privind modul de utilizare şi justificare a sumei forfetare pentru cheltuieli de organizare şi funcţionare a birourilor parlamentare.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, în luna iunie a anului curent, cei 8 deputaţi de Teleorman au cheltuit 39.746 de lei cu personalul angajat la cabinetele parlamentare şi 46.415 lei cu cheltuielile pentru bunuri şi servicii.

Astfel, cele mai mari cheltuieli cu personalul angajat au fost raportate de deputatul PSD Liviu Dragnea, respectiv 9.630 de lei, în timp ce, pentru bunuri şi servicii, cele mai mari cheltuieli au fost raportate de deputatul PNL Lucian Militaru, respectiv 8.747 de lei.

De asemenea, deputatul PSD Cătălina Ştefănescu a raportat, pentru luna iunie, cheltuieli de personal în valoare de 5.463 de lei şi cheltuieli pentru bunuri şi servicii de 5.774 de lei, deputatul PSD Adrian Simionescu a raportat, pentru aceeaşi lună, cheltuieli de personal de 6.628 lei şi cheltuieli pentru bunuri şi servicii de 5.209 lei, iar deputatul PSD Valentin Boboc a raportat  cheltuieli de personal în valoare de 5.175 de lei şi cheltuieli pentru bunuri şi servicii în valoare de 5.989 lei. În acelaşi timp, deputatul UNPR Alin Bucur a raportat cheltuieli de personal în valoare de 5.891 de lei şi cheltuieli pentru bunuri şi servicii în valoare de 5.622 de lei, iar deputatul PNL Marin Almăjanu a raportat numai cheltuieli pentru bunuri şi servicii în valoare de 6.285 de lei. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.