Politic

Interviu Vasile Blaga: “Generali sunt peste tot, cu soldaţii stăm mai rău…”

vasile blagaCarmen Dumitrescu

Dorinţa lui Vasile Blaga de a fi reconfirmat în poziţia de lider al Dreptei româneşti este una cât se poate de justificată, în contextul în care toată lumea ştie că el e cel care a stat în umbra deciziilor majore luate de PDL pe tot parcursul evoluţiei sale. Un lucru, de asemenea, cunoscut este acela că Organizaţia Judeţeană a PDL Teleorman susţine această candidatură şi că, la Congresul partidului din 23 martie, marea majoritate a delegaţilor din judeţ vor opta pentru Vasile Blaga şi proiectul său politic. Vizita acestuia în Teleorman pentru a-şi prezenta moţiunea a constituit un prilej să îl chestionăm pe liderul democrat-liberal cu privire la felul în care este privită de la Centru activitatea organizaţiei judeţene de partid, dar şi cu privire la planurile lui Blaga pentru readucerea PDL la guvernare.

 

Cum v-aţi simţit în Teleorman, în momentul prezentării moţiunii dumneavoastră?

Nu mă aşteptam să fie atât de mulţi participanţi la această întâlnire. Practic, ar fi trebuit să vină aici doar cei din Colegiul Director şi cei care ne reprezintă la Convenţia Naţională. M-am bucurat, însă, foarte mult de prezenţa impresionantă a membrilor PDL la acest moment important pentru mine. E un semn bun… Avem, iată, un partid viu. Cine zicea că e mort ar trebui să vină să-i vadă pe aceşti oameni şi apoi să se exprime.

 

Cum v-aţi simţit în momentul în care aţi explicat membrilor PDL din Teleorman erorile politicii PDL?

Am spus câteva lucruri pe care  le puteam face altfel. Eu aşa văd lucrurile şi îmi place să-mi asum tot ceea ce am făcut, bun sau rău. Şi spun lucrurilor pe nume. Sunt alţii care spun că lucrurile au fost absolut perfecte, dar eu vreau să scot în evidenţă altceva: obligaţia noastră este de aici înainte aceea de a scoate în relief deficienţele actualei guvernări. De aceea, oamenii din Teleorman ştiu că sunt foarte bine reprezentaţi de actuala putere. Ia să-mi spuneţi dumneavoastră o singură măsură economică utilă luată de guvernul  al cărui vicepremier este domnul Dragnea. Spuneti-mi  o singură măsură dintre promisiunile făcute înaintea campaniei electorale, luate de guvernul acesta?Spuneţi-mi dacă domnul Dragnea are altă poziţie faţă de cea a ministrului de  interne şi de externe în ceea ce priveşte intrarea în Shenghen. Poate ar trebui întrebaţi locuitorii din Alexandria dacă sunt de acord ei cu poziţia respectivă. Şi aşa mai departe… Deci despre asta discutăm. O guvernare uzează, indiferent cât de bine faci lucrurile şi ca să vă dau un singur exemplu. În 2010 şi 2011  au avut loc alegeri în 12 state din UE. În 11 state, partidele aflate la guvernare au pierdut, într-un singur stat, în Letonia au câştigat cei de la putere, dar acolo sunt alte condiţii economice. Deci uzura este normală când te afli la guvernare. Să vină stânga după dreapta şi dreapta după stânga, din nou, este ceva normal. Trebuie deci  să scoatem în evidenţă toate nerealizările USL şi trebuie spus că ne dau în fiecare zi câte un motiv în plus să o facem…

 

ARD mai este un proiect politic de viitor?

Mie nu-mi pare rău deloc că am construit ARD, chiar dacă , date fiind circumstanţele, n-am avut timp să promovăm proiectul acesta politic. A fost chiar complicat. Dar unificarea pe Dreapta trebuie făcută. Dar vom vedea sub ce formă se poate face acest lucru, pentru că şi Mihai Răzvan Ungureanu doreşte să meargă pe drumul său cu Partidul Forţa Civică, dar permanent o spun că dreapta adevărată este formată din mii de oameni oneşti. Eu cred că în continuare, şi cu Ungureanu, şi cu alţii, nu trebuie să percupeţim niciun efort ca să ne tăiem unii altora din orgolii, pentru a ne unifica, pentru că românii au nevoie de treprezentanţii unei Drepte Unite. ARD este un proiect viabil, dar nu sub această titulatură şi n-am declarat eu asta prima dată, chiar dacă noi suntem  partidul care a dus greul acestei campanii electorale şi militanţii noştri au muncit enorm, dar trebuie să ne unim toţi cei care vor să avem în spate un partid puternic. Alta e să vorbeşti despre partide puternice şi alta e să vorbeşti despre partide care au generali, dar nu au soldaţi. Generali sunt peste tot, cu soldaţii stăm mai rău.

 

PDL Teleorman  stă destul de prost în sondaje în ultima perioadă. După ce veţi fi reconfirmat ca preşedinte al PDL, ce şanse acordaţi PDL Teleorman să revină pe o poziţia favorizantă în ochii electoratului?

 

Mari. Şi asta  printr-o muncă susţinută şi în urma unui proces de reconstrucţie, de la firul ierbii. Şi fără o organizaţie puternică nu putem face mare lucru, mai ales aici, unde PSD-ul a fost crescut mare de către noi. Noi l-am susţinut pe Dragnea, care a stat cu noi cât a stat, după care a plecat cu 25 de primari. Dacă mă uit aşa câţi au trădat de-a lungul timpului, văd că nu mai există aproape niciun judeţ în care preşedintele Consiliului Judeţean să nu fi fost de-al nostru la un moment dat. Asta e viaţa! Sunt zone în ţară în care percepţiile şi convingerile politice se schimbă mai des iar Teleormanul face parte din acestea…

 

Aţi spus că aţi regretat că aţi intervenit în viaţa organizaţiei judeţene de partid în alegerile parlamentare…

A fost o discuţie mai lungă între ei, între colegii mei de aici care erau parlamentari. Şi fiecare  îşi dorea un alt colegiu şi aşa mai departe.  Ideea cu aducerea lui Marian Zlotea a fost luată în Biroul nostru Naţional iar Marian Zlotea este un om serios. Că nu are darul de a conduce, asta este altceva, asta se verifică în timp, nu ai de unde să ştii. Eu am mare încredere în tineri…  Şi Marian Zlotea e unul dintre tinerii în care eu am avut şi am în continuare încredere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.