Politic

Interviu – Liviu Dragnea: “Vreau să fiu acolo unde se vor lua deciziile importante pentru judeţul nostru”

Carmen Dumitrescu

Apropierea alegerilor parlamentare a generat deja în rândurile teleormănenilor numeroase reacţii, unii simţindu-se chiar ofensaţi de unele declaraţii făcute cu privire la ei de-a lungul ultimelor săptămâni. Candidaţii Crin Antonescu şi Liviu Dragnea sunt principalele ţinte ale agresiunilor fostei puteri iar teleormănenii se simt, de o vreme, victime colaterale ale acestei lupte, purtate prin mijloace dintre cele mai incorecte, pentru putere şi control administrativ la nivel central. Dacă, la asta adăugăm cele mai recente declaraţii ale lui Traian Băsescu, atunci este mai mult decât evident faptul că spiritele sunt mult mai încinse acum decât erau la Referenedum, acum miza fiind ceva mai mare. Şeful de campanie al USL, Liviu Dragnea, are un rol extrem de important în ecuaţia alegerilor parlamentare, acesta fiind principalul motiv care ne-a determinat să îl rugăm să clarifice o parte dintre nelămuririle pe care teleormănenii le au în acest moment cu privire la rolul lor în construirea unei Românii puternice.

Sunteţi şeful de campanie al USL, iar recent preşedintele Traian Băsescu a declarat că România va suporta ruşinea de a avea observatori OSCE la alegeri pentru că există suspiciunea că vor fi fraudate. Vă simţiţi vizat de aceste acuzaţii?
Domnul Băsescu utilizează o tehnică de manipulare în care informaţiile adevărate sunt amestecate cu cele false cu scopul de a intoxica opinia publică. Vor veni într-adevăr observatori la alegeri, dar asta nu e o „ruşine pentru România”, nici măcar nu e ceva neobişnuit. OSCE a fost şi la alegerile recente din SUA, când a fost reales Obama, dar şi la alegerile prezidenţiale din 2009 din România, când candidat era chiar domnul Băsescu, iar la guvernare era PDL. Deci prezenţa OSCE în România e ceva firesc – nu înseamnă că există suspiciuni de fraudă. Este, însă, interesant că Traian Băsescu are discursul învinsului. Dânsul deja anticipează o înfrângere grea a PDL, alias ARD. Pentru că nu vii să spui că alegerile vor fi fraudate atunci când te aştepţi să obţii un rezultat bun. Teza fraudării alegerilor este invocată mereu de cei care pierd, nu de cei care câştigă. Acelaşi lucru l-a făcut domnul Băsescu şi în cazul referendumului.
Într-adevăr, Traian Băsescu a vorbit de o „fraudă uriaşă” la referendumul de suspendare. Şi atunci, tot dumneavoastră aţi condus campania USL…
Acea declaraţie este absolut jignitoare pentru cei 7,4 milioane de români. Este o mare jignire şi pentru foarte mulţi teleormăneni, pentru că, ştiţi bine, judeţul nostru a fost pe primele locuri la prezenţa de la referendum. După ce a avut un vot masiv împotriva sa, domnul Băsescu încearcă acum să spună că cei 7,4 milioane de români nu există, că sutele de mii de teleormăneni nu există. Este jignitor pentru toţi cei care au ieşit atunci din casă. Dacă am fi vorbit o diferenţă mică, de câteva sute sau mii de voturi, ar fi fost poate de înţeles ca domnul Băsescu să invoce frauda. Dar când vorbim de o diferenţă zdrobitoare, cu un vot de peste 80% împotrivă, demersul său este absolut ridicol. Cred că pe 9 decembrie va trebui să venim iar în număr mare la vot ca să nu mai poată spune nimic nici Băsescu, nici susţinătorii săi din afara ţării. O prezenţă masivă a românilor va demonta orice plan al domnului Băsescu de impune PDL la guvernare, cu intervenţii din afară, împotriva votului popular. Trebuie să venim în număr mare pe 9 decembrie, ca să arătăm că soarta Româiei se decide aici, în ţara noastră, cu voturile românilor, nu cu intervenţii din afară.
Ar fi cea de-a treia campanie câştigată de USL sub conducerea dvs, iar pentru a doua oară în acest an veţi fi şi candidat – de această dată pentru Camera Deputaţilor, după ce în primăvară aţi câtigat preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman. Nu era mai uşor să urmăriţi competiţia de pe banca antrenorului?
Răspunsul e foarte simplu: Vreau să fiu acolo unde se vor lua deciziile importante pentru judeţul nostru. Începând cu anul următor, dacă USL va fi la guvernare, România va cunoaşte o serie de transformări foarte importante. Va avea loc o reformă administrativă profundă, se va face o descentralizare radicală, iar bugetul public va fi distribuit după o viziune total diferită. În România va avea loc o revoluţie administrativă, care va produce schimbări majore şi în judeţul nostru. Deci dacă vreau să ajut cu adevărat Teleormanul trebuie să fie acolo unde se vor lua aceste decizii. Vreau să fiu la masa la care se va stabili cum va evolua judeţul nostru. Nu vreau să mai stau la mila parlamentarilor să îi rog să sprijine judeţul nostru. Mă duc chiar eu acolo să mă asigur că Teleormanul va ocupa un loc important şi noul plan de dezvoltare al României.
Dar ce poate face un singur deputat sau senator pentru judeţul său ca să se regăsească în planul de dezvoltare al României? În fond, un deputat are un singur vot din câteva sute. Puteţi schimba ceva cu un singur vot.
În primul rând, nu voi fi singur de la Teleorman. Eu sper că USL va câştiga toate mandatele de deputat şi senator. În plus, cred că judeţul nostru are deja o şansă în plus faţă de alte judeţe. Aici candidează şeful Senatului, domnul Crin Antonescu, preşedintele PNL. Eu, la rândul meu, sunt secretarul general al PSD, ales prin vot de către colegii mei. Asta înseamnă o influenţă politică importantă care va fi pusă în slujba judeţului nostru. Toate proiectele de care v-am spus vor fi dezbătute în Parlament, dar vor fi analizate şi în interiorul partidelor. Eu voi fi acolo, şi în partid şi în Parlament. Voi fi la masa deciziilor. Crin Antonescu va fi la masa deciziilor. Ceilalţi colegi din Teleorman vor fi la masa deciziilor. Şi vă asigur că şi primul ministru Victor Ponta este un bun prieten al judeţului nostru.
Va mai fi domnul Ponta numit prim ministru după 9 decembrie?
Dacă românii vor dori să pună capăt perioadei de haos şi scandal din timpul regimului Băsescu şi dacă vor opta în mod clar pentru USL, atunci vă asigur că Victor Ponta va fi singura variantă cu care vom merge la Cotroceni. Eu îl susţin 100%. Iar convingerea mea e că Băsescu nu se va opune votului popular, mai ales dacă rezultatul va fi la o diferenţă foarte mare. Repet ce am spus mai devreme: o prezenţă masivă la vot a românilor, cu o opţiune clară pentru USL, va demonta orice plan al lui Băsescu de a-i readuce pe Boc şi pe Udrea la guvernare.

One Comment

 1. Domnule DRAGNEA,,,,,,daca prin vointa electoratului
  TELEORMANEAN ajungeti in inaltele dregatorii de DEPUTAT,
  PEIM- MINISTRU,MINISTRU,PRESEDINTELE ROMANIEI,,,,V A
  R O G ,,,,sa initiati o ,,,L E G E ,,,,in care orice
  PARLAMENTAR ,,,,F U G E …de la VOTUL POPULAR care l-a
  trimis in PARLAMENT,,,,,o MOJICIE MAI MARE CRED CA NU SE
  POATE,,,,,sa fie sanctionat prin ,,,”SPINZURATOARE”,,,,,
  iar averea lui si a celor ce au beneficiat de pozitia
  lui pina la a 5-a spita sa fie CONFISCATA,,,,sa mi-o
  dati mie sa POT SA MA DEPLASEZ LA SCENE CU FETELE MELE
  de la ANSAMBLUL,,,,”IZVORASUL” pe care le-am SMULS DE LA
  manele si le-am imbracat in straiul popular al bunicilor
  si strabunicilor lor,le-am invatat dansul popular si
  obiceiul locului,le-am insuflat dragoste de scena si
  cu care ma mindresc,,,,DAR ?,,,,STAU SI NU POT AJUNGE
  LA SCENE IN TARA,EUROPA,TV UNDE SUNTEM INVITATI pentru
  ca NIMENI NU NE SPRIJINA,,,,,,,macar atita sa faceti si
  ve-ti …..INTRA IN ISTORIE,,,,,,,,

  Cu stima,,,,,,,si B A F T A !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.