Carmen Dumitrescu
Campania electorală pentru europarlamentare a intrat deja pe ultima sută de metri şi spiritele competitorilor devin din ce în ce mai încordate. Şeful de campanie al PDL, Florin Titirişcă, consideră că până acum, lucrurile au decurs destul de bine, prin prisma demersului de fidelizare a membrilor şi simpatizanţilor partidului, piedicile apărute fiind privite ca simple provocări şi nimic mai mult. Pentru a clarifica modul în care PDL şi-a conceput strategia de campanie, dar şi pentru a afla care sunt acţiunile pe care partidul le va întreprinde la nivel local şi judeţean, am purtat o discuţie cu preşedintele Organizaţiei PDL Alexandria, Florin Titirişcă, care a avut amabilitatea de a clarifica toate nelămuririle noastre legate de implicarea PDL în promovarea listei sale de candidaţi.
În calitate de şef de campanie, cum aţi conceput strategia PDL pentru europarlamentare în Teleorman?
Strategia pe care noi am aplicat-o la aceste alegeri a fost una deosebită faţă de cea din trecut, pentru că am mers pe varianta unei campanii “door to door”. Ne-am dus şi am vorbit cu toţi oamenii cunoscuţi, în primul rând. Alegerile europarlamentare sunt nişte alegeri pentru care se aşteaptă o prezenţă redusă. Acum, vom vedea… Dar datele arată că vom putea vorbi de o prezenţă de aproximativ 30%, ceea ce înseamnă că vor veni doar membrii de partid să voteze acum. De aceea, ne-am concentrat în această perioadă pe fidelizarea activului de partid şi să câştigăm şi multe voturi din afara partidului. Cred că o să reuşim ca pe 25 mai să avem un rezultat peste media partidului.
Care este, deci, obiectivul pe care vi l-aţi asumat?
Vom fi evaluaţi în funcţie de media partidului la nivel naţional şi de acolo fiecare organizaţie judeţeană va fi supusă unei analize de performanţă. Vreau, aşadar, să obţinem în Teleorman un rezultat cât mai apropiat de media partidului la nivel naţional şi în Alexandria mai mare decât media pe judeţ.
Aţi întâmpinat dificultăţi până acum, în această campanie?
Da… În primul rând, nu au fost respectate regulile minime de democraţie de către şeful administraţiei locale de la Alexandria. Am cerut 25 de locuri pentru amplasarea de bannere, ne-au fost acordate doar 6 şi asta în locuri cu foarte puţină vizibilitate şi la marginea oraşului. Tocmai din acest motiv, o să ne vedeţi prezenţi pe centrul oraşului, la sediul organizaţiei, în magazine particulare şi la balcoanele blocurilor. Mulţi m-au întrebat de ce nu avem banner pe strada Bucureşti şi pe strada Dunării. Răspunsul meu este şi rămâne acelaşi: nu ne-au dat autorizaţie.
În campania “door to door”, cum aţi simţit oamenii? Credeţi că s-au schimbat perspectivele?
Am mai folosit acest termen şi îl voi folosi şi acum: am constatat o scârbă faţă de politică, în primul rând. Şi de aceea, sper ca această scârbă faţă de politică să se îndrepte şi către oamenii care fac parte din această administraţie. Dar trebuie să şe amintesc oamenilor din Alexandria şi Teleorman că aici funcţionează USL. Votul de opoziţie în Teleorman este dat doar de PDL.
De ce aţi mers pe varianta trimiterii unui candidat-femeie la aceste alegeri?
Doamna Radu Anişoara este o persoană cunoscută în oraş, având meseria de notar şi fost judecător. Are o meserie liberală şi de aceea reprezintă cu nobleţe “L”-ul din PDL. Trebuie, la un moment dat, să terminăm cu misoginismul ăsta. Eu sunt adeptul promovării femeilor în politică. Ştiu că decizia acestei candidaturi s-a luat în Biroul Permanent Judeţean, a fost o decizie politică şi doamna Anişoara Radu a concurat cu două doamne pentru această poziţie.
De ce n-aţi candidat dumneavoastră?
N-a fost luată în considerare această posibilitate. Mi-am asumat conducerea organizaţiei de la Alexandria şi sunt prea ocupat să construiesc un proiect pentrui primărie în 2016. Aceste alegeri sunt punctul de plecare pentru proiectul politic al meu şi al colegilor mei din 2016. Deci vreau să candidez la Primăria municipiului Alexandria. În momentul acesta mă interesează doar administraţia şi sper să pot aduce o schimbare în administraţia locală.
Aveţi programate acţiuni de amploare pentru ultima parte a campaniei electorale?
Îl aşteptăm marţi, pe 20 mai, pe preşedintele partidului, Vasile Blaga la Alexandria. Va fi o întâlnire de amploare cu membrii şi simpatizanţii PDL. În rest, facem campanie în tot judeţul şi eu mă ocup în mod special de Alexandria, pentru că vreau ca oamenii să voteze pentru PDL, pentru că va aduce schimbarea pe care oamenii o doresc în judeţul şi oraşul lor.
,,,,,,EU spun de ani de zile ca POLITICA trebuie abordata din cu totul alt „”UNGHI”””,sa iesim din
marasmul „”bine gandit de unii politicieni”” carora
„”sa moara capra vecinului”” sau „”radio-santul din
politca”” le comvine de minune pentru a prosti si a
manipula electoratul usor,,,,,aceasta „”tactica””a
generat in practica de 25 de ani alt proverb roamanesc
vizibil zilnic in cotidianvc care spune:
„”TOATA LUMEA TEPUIESTE PE TOATA LUMEA””
Pana nu iesim din acest „”CLINCI POLITIC”” care a
generat in tot acesti ani ,,,,””MILIARDARI PLOITICI””,
ROMANIA NU SE POATE INTEGRA IN EUROPA cum ar fi NORMAL,
Cata ipocrizie!? Cand PNCTD-ul a castigat in 96,s-a intamplat, pentruca electoratul a vrut sa vada pe altii la guvernare,astea care acum s-au si farimitat doar fusera la guvernare!Ce schimbare mai pot ei face cand electoratul s-a saturat de ei si i-a dat jos!Ce vor ei, sa ajunga la putere si sa inceapa sa taie pensiile si salariile? Ei chiar cred ca oamenii au memoria asa de scurta? Nu mai visati cu ochii deschisi bai fratilor, asa cum fac si aia de PPDD care i-a pacalit pe bietii oameni cu cei 20000 de euro determinandu-i sa-si paraseasca obtiunea de suflet, pentru ce? pentru nimic!
Adica vrei sa spuneti ca in 1996,alegerea Pnt ,a fost o greseala ? PNT a fost de mai multe ori la guvernare,a facut Romania moderna,a castigat si in 1946 alegerile anulate de comunisti . Probabil ca stiti istoria comunista scrisa de Basescu .ppnt a fost distrus prin infiltrare securisto-comunista, fiind un partid popular,crestin democrat,legat de REGELE MIHAI si de regalitate,precum si de memoria lui Maniu ,Coposu,Diaconescu si alti 80 000 de intelectuali,distrusi fizic de comunisti. CINE ESTE VINOVAT DE ACESTE LUCRURI ?….NIMENI DECAT PARINTII si BUNICII ACTUALILOR POLITICIENI.K