Eveniment

Interviu cu solistul trupei Antract – Paul Radu Ureche: “La Alexandria există şi public pentru muzica rock”

antractCarmen Dumitrescu

Trupa Antract a venit la Alexandria în weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, în cadrul unui eveniment cunoscut generic ca şi Festivalul Berii. Prezenţa trupei rock a reuşit să anime pe alexăndrenii amatori de muzică cu mesaj, astfel că în ultima seară a spectacolelor derulate de “Caravana lui Axinte” alexăndrenii s-au putut delecta şi cu alte ritmuri decât cele de manele. Piesele trupei Antract au fost primite cu un mare entuziasm de către o mare parte a publicului, mai ales tânăr, iar la final solistul trupei, Paul Radu Ureche a declarat că la Alexandria există şi public care să aprecieze muzica rock şi mesajul acesteia.

R. Cum v-aţi simţit la Alexandria?

Radu Paul Ureche: Nu cred că am mai fost în Alexandria, dar am avut parte de un public extraordinar, care ne-a făcut să ne simţim foarte bine. Am şi glumit cu ei şi credem că nimeni nu ne-a luat glumele în nume de rău, dimpotrivă. Dacă noi ne simţim bine, şi ei se simt bine şi invers, pentru că există o comunicare cât se poate de directă a noastră cu oamenii din public. Această comunicare este şi secretul succesului în muzică, indiferent de genul muzical.

R. Simţiţi că muzica rock mai are un viitor, având în vedere manelizarea industriei muzicale?

Radu Paul Ureche: Nu e ca şi cum aş ignora vreun fenomen muzical, cred că fiecare gen muzical are locul lui acolo unde există public care să îl aprecieze. În ceea  ce mă priveşte în viaţa mea îmi fac singur ordine şi nu judec niociun alt gen muzical, îmi urmez propriul drum şi propria muzică. Dar cred în viitorul rock-ului şi în oamenii care îl apreciază. De altfel, am observat că la Alexandria există şi public pentru muzica rock.

R. Componenţa trupei Antract suferă dese modificări….

Radu Paul Ureche: Formaţia Antract se reinventează permanent, nu este o nouă formulă este e formula pe care o avem de trei ani de zile, am schimbat doar toboşarul  fiindcă a plecat în Germania, având un contract de muncă foarte bun. Îşi doreşte să se  întoarcă în ţară, dar din păcate suntem în turneul ăsta şi acum suntem în formaţie completă. Oricum, probabil îşi vor prelungi contractul în Germania.

R: Aveţi proiecte pe termen scurt şi mediu?

Radu Paul Ureche: Fanii noştri vor avea suprize foarte plăcute în perioada imediat următoare şi pregătim mereu proiecte noi pentru cei care apreciază muzica noastră. Avem mai multe piese care vor fi incluse pe un nou album, va fi o supriză totală pentru cei care ne urmăresc activitatea. Publicul a ascultat în seara asta mai multe piese la care am văzut reacţii dintre cele mai frumoase şi lucrul acesta nu poate decât să ne bucure. Mai am  foarte multe piese care cu certitudine vor plăcea foarte mult, adică le-am încercat în turneele noastre şi am avut reacţii dintre cele mai entuziaste. Dacă voi fi invitat, mai intenţionez să fiu prezent la Alexandria. Şi dacă la Zilele Alexandriei vom fi solicitaţi, noi vom răspunde cu foarte mare plăcere, pentru că ne-a plăcut publicul de aici. Sunt convins că publicul are nevoie de muzică rock. Chiar dacă unora li se pare gălăgioasă, altora li se pare greu de înţeles…. Eu cred că muzica rock  poate să facă o diferenţă în spectrul acesta din ce în ce mai uniform de muzică dance şi alte genuri facile. Nu vreau să critic pe nimeni prin ceea ce spun, însă cred că muzica rock poate să aducă ceva nou. Ceva superior… Un nivel superior de mesaj…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.