Politic

Interviu cu deputatul Calotă Florică Ică – “Almăjanu va fi săpat tocmai de protejatul lui”

D.S.: Domule Calotă sunteţi cunoscut ca fiind unul dintre cei mai vechi liberali din judeţ. 20 de ani. Cu toate acestea sunteţi primul plecat în aripa Tăriceanu. Ce v-a determinat să faceţi pasul?

Calotă Florică Ică: Sunt mai multe motive. Încep prin a vă spune că am fost nemulţumit de derogările date peste noapte unor nou veniţi, atât la nivel central, cât şi la nivel local. Este vorba despre Iohanis, care, deşi nu avea vechime, a primit derogare  şi a devenit preşedinte, iar în Teleorman, Eugen Pârvulescu, la numai câteva luni de la intrarea în PNL a devenit primvicepreşedinte al partidului.

D.S.: Şi, v-aţi opus?

Calotă Florică Ică: În ceea ce priveşte Teleormanul, da, m-am opus. I-am atras atenţia, atât preşedintelui Almăjanu, cât şi colegilor mei, dar mi-am atras antipatia şi a lui Almăjanu, şi a lui Pârvulescu. De asemenea, m-a nemulţumit trecerea peste noapte la PPE, fără consultări, fără nimic. Am fost puşi în faţa faptului împlinit. Nu l-am înţeles pe Antonescu nici atunci, nici acum. Dar cred că şi lui îi este greu să se înţeleagă.

D.S.: De la plecarea din PNL şi până acum cu care dintre colegi v-aţi mai întâlnit?

Calotă Florică Ică: Cu mulţi. Pe unii i-am contactat eu, alţii m-au căutat ei pe mine. Toţi îmi spun că împărtăşesc ideile, că nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă, dar nu au curajul să facă pasul către noi. Mulţi sunt scârbiţi de faptul că acum trebuie să ceară votul de la oameni pentru pedeliştii pe care, cu puţin timp în urmă, îi huleau şi-i considerau vinovaţi de tot răul din ţara asta. Le e jenă că acum apar în poza de familie politică cu foştii adversari politici.

D.S.: Dar cu Almăjanu?

Calotă Florică Ică: Nu, cu preşedintele Almăjanu nu am mai vorbit. I-am transmis doar să fie foarte atent ca nu cumva să fie săpat tocmai de protejatul lui, Eugen Pârvulescu.

D.S.: De ce credeţi asta?

Calotă Florică Ică: Păi este simplu. Din vechea gardă a PNL este singurul rămas “nemuşcat ”. Eu am fost primul atacat, apoi Dan Popescu, Edi Oprea, Bălan (n.r. – Ilie Bălan) şi nu numai. Urmează el. Şi să nu credeţi că fabulez. Veţi vedea în următoarele 3 – 4 luni.

D.S.: Mulţi cred că între dumneavoastră şi Marin Almăjanu există o înţelegere. Adică el în PNL, dumneavostră în PLR şi, în funcţie de cum evoluează lucrurile, vă păstraţi reciproc un loc călduţ.

Calotă Florică Ică: Nu. Nici vorbă! Mi-am ales acest drum şi merg pe el. Relaţia cu Almăjanu este istorie. Voi demonstra că adevăraţii liberali suntem noi.

D.S.: Cum stă PLR-ul în Teleorman?

Calotă Florică Ică: Pot spune că stăm destul de bine. Avem organizaţii în peste jumătate dintre localităţile judeţului şi oameni de contact peste tot. Membrii avem în toate localităţile, din toate partidele, dar şi oameni care până acum nu au mai făcut politică.

D.S.: Vin prezidenţialele. Tăriceanu candidează. Ce targhet v-aţi propus?

Calotă Florică Ică: Am strâns deja peste 10.000 de semnături şi continuăm. Acum, văzând atitudinea oamenilor, cred în şansa noastră de a intra în turul doi. Călin Popescu Tăriceanu este un nume asociat clar cu liberalismul din România, spre deosebire de mulţi alţii şi asta este un avantaj important.

Speraţi mult domnule deputat. Adversarii dumneavoastră nu vor sta nici ei cu mâinile în sân. Vom vedea.

2 Comments

 1. un pnl-ist TR

  ei nu te-au „consultat ca au trecut la PPE” ….
  tu ne-ai consultat cand ai trecut la grecoteiul de tariceanu ? asta are impresia ca toti romanii sunt ca fostele lui neveste ….
  de ce a cedat mostenirea GOJDU DIN CENTRUL buda-pestei ungurilor ?
  sa puna contravaloarea cedarii la bugetul statului.
  aia sunt banii nostrii !
  cat despre „sapat”, TU ESTI PRIMUL SAPATOR !
  HALAL „oameni politici” = POLITRUCI = HOTI !

 2. Alexandru Trifan

  ,,,,s-a UMPLUT TELEORMANUL DE TRASEISTI POLITICI,,,,,
  oare VOTURILE BIETILOR OAMENI SARACI si CINSTITI unde
  s-au dus ?,,,,,in neant ?,,,si cati din acesti traseisti
  vor acumula AVERI ca harciogul in viitor ?,,,,,cati isi
  maresc averile si cati sunt pe cale de a deveni si ei
  ,,,,MILIARDARI POLITICI,,,,,,nu iar mai rabda pamantul !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.