Politic

INTERVIU/Cristi Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului, despre investițiile în județ, organizarea alegerilor pentru Legislativ și imunitatea parlamentară

Odată cu informația potrivit căreia Cristi Barbu, scretarul general adjunct al Guvernului va deschide lista PNL de candidați pentru Camera Deputaților au apărut și speculațiile conform cărora demnitarul ar fi interesat de un mandat de parlamentar pentru imunitatea pe care ar urma să o aibă în fața legii. Dacă face obiectul vreunui dosar penal, despre cum va decurge campania electorală pentru parlamentare, dar și ce proiecte are pentru județul din care vine am încercat să aflăm de la liderul PNL Cristi Barbu.

– Plecând de la rezultatul obținut la alegerile locale, unul mult peste ce a obținut PNL în Teleorman până acum, ce obiectiv v-ați propus pentru alegerile parlamentare?

Partidul Național Liberal a câștigat, în Teleorman, alegerile locale din septembrie, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, vreau să le mulțumesc, încă o dată, teleormănenilor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o. Pentru noi, liberalii teleormăneni, acesta este un motiv un plus să ne mobilizăm și să menținem această linie și la alegerile parlamentare din decembrie. Nu avem un target, eu, cel puțin, mă feresc să avansez un procent, dar cu siguranță ne dorim să câștigăm și alegerile parlamentare. Așadar, un procent de peste 50% la alegerile din decembrie, ca să răspund la întrebare.

– S-a vehiculat în spațiul public că veți candida la alegerile parlamentare pentru a căpăta imunitate. Aș vrea să lămuriți acest aspect. Aveți nevoie de imunitate?

Vreau să fie foarte clar că, în momentul în care vorbim, eu nu sunt cercetat în niciun dosar penal, așadar nu mă interesează un mandat de parlamentar pentru că mi-ar conferi imunitate. Mai mult, vreau să fie foarte clar că nu voi ține niciodată cu dinții de o funcție sau de imunitatea pe care mi-o conferă o funcție. Eu sunt un om de cuvânt, cred că asta este clar pentru toți cei care mă cunosc, și vreau spun că, și dacă s-ar pune vreodată problema, cu toate că, repet, nu am niciun fel de emoție în acest sens pentru că nu fac obiectul niciunui dosar penal, aș renunța în secunda doi la orice fel de imunitate și m-aș pune la dispoziția organelor de anchetă.

– Sunteți membru al Guvernului României, cum vă pregătiți pentru alegerile parlamentare din acest an având în vedere pandemia de COVID-19? Ce garanții le dați oamenilor că vor fi în siguranță dacă vor alege să iasă la vot?

Guvernul Orban va lua toate măsurile necesare pentru ca alegerile parlamentare să se desfășoare în condiții de siguranță pentru cetățeni. În hotărârea adoptată, marți seară, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență sunt trecute foarte clar măsurile ce se impun atunci când vorbim de organizarea și desfășurarea activităților din cadrul campaniei electorale. Vorbim despre purtarea măștii de protecție, de toți participanții la evenimentele din campanie; vorbim despre dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care participă la acțiuni de campanie; de menținerea distanței fizice de cel puțin un metru între participanții la acțiuni, inclusiv cele desfășurate pe stradă sau din ușă în ușă; de limitarea numărului participanților la cel mult 20, pentru acțiunile desfășurate în spațiu închis, și la cel mult 50, la acțiunile din aer liber; mai vorbim despre dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie materialele de propagandă electorală, înaintea începerii acțiunii…Toate acestea sunt măsuri gândite de specialiști și care vor fi aplicate în campania electorală, iar cetățenii trebuie să știe că Guvernul condus de Ludovic Orban va avea grijă ca lucrurile să fie făcutre cum trebuie, astfel încât alegerile să aibă loc în condiții de maximă siguranță.

– Am văzut ce a făcut Cristi Barbu pentru județ în perioada scursă de la preluarea funcției de secretar general adjunct al Guvernului și până în prezent. Ne puteți spune ce și-a propus Cristi Barbu, pentru Teleorman, în perioada următoare?

Am spus, încă de la preluarea funcției de secretar general adjunct al Guvernului, că voi face tot ce pot pentru ca în județul Teleorman lucrurile să se schimbe. Prea mult timp pierdut pentru teleormăneni, prea multe iluzii vândute, prea multe minciuni… Am spus că a fost suficient și că este timpul să luăm măsuri concrete pentru ca oamenii să vadă că nu venim tot cu iluzii vândute de alții până acum. Am reușit, în timpul care a trecut de la preluarea guvernării, să realizăm câteva investiții importante în județ iar pentru altele au fost făcuți pași mari și aș putea aici să enumăr demararea procedurilor pentru construirea unui nou corp la Spitalul Județean de Urgență (Guvernul a aprobat deja indicatorii tehnico-economici), lărgirea drumului care leagă Alexandria de București, cunoscut ca și Drumul European 70, un drum extrem de aglomerat, dar de care nu a găsit nimeni de cuviință să se ocupe până acum, reabilitarea DN51 Alexandria-Zimnicea, reabilitarea spitalului de la Zimnicea… Evident că este doar începutul, este ceea ce am putut să realizăm într-o perioadă de timp destul de scurtă, însă pentru județul Teleorman există proiecte importante ce vor fi implementate în perioada următoare, proiecte pe care acum, având și majoritatea în Consiliul Județean, având și susținerea Guvernului Orban, le vom putea duce la îndeplinire. Și, ca să vin cu exemple concrete, pot să vorbesc despre o problemă reală cu care se confruntă județul, respectiv lipsa acută a locurilor de muncă, și pe care vom face tot posibilul să o remediem. Cum se poate face acest lucru? Prin atragerea de investitori. Județul Teleorman este suficient de ofertant, ca poziționare, iar cu o serie de facilități la care ne gândim, investitorii vor avea motive să vină și aici, așa cum merg în alte județe din țară. Județe care, din întâmplare, sunt conduse tot de liberali. Se poate, iar noi ne vom ocupa să și demonstrăm acest lucru! De asemenea, vor fi cu siguranță continuate investițiile în infrastructuă, fie că vorbim de rețeaua de drumuri, fie că vorbim de utilități – apă, canal, gaze – în localitățile rurale, dar și cele în educație și sănătate, de asemenea domenii prioritare pentru Guvernul din care fac parte.

One Comment

 1. Există o expresie ironică care spune că tot românul se pricepe la două lucruri: la fotbal și la politică.
  Câţi politicieni au aptitudini de a găsi soluții pertinente la problemele esențiale ale cetățenilor?
  Președintele României, spunea într-un mesaj de ziua națională a României, că țara trebuie să fie „condusă de politicieni responsabili și integri”.
  Are dreptate!
  Îți doresc succes în misiunea ta și aștept cu interes noile proiecte!

  PS: Restul sunt poveștile celor care prezintă convulsii tonico clonice generalizate, de teama pușcăriei şi a restructurării!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.