Politic

Interviu – Adrian Florescu: “Am simţit că am fost sabotat la alegerile parlamentare”

florescuCarmen Dumitrescu

Informaţia potrivit căreia fostul deputat Adrian Florescu a fopst sabotat în alegerile parlamentare din decembrie chiar de către colegii săi de partid a generat deja foarte multe controverse. Susţinătorii lui Florescu cred sincer în varianta unei înţelegeri dintre Adrian Bădulescu, Florin Titirişcă şi candidatul PP-DD, Alin Bucur, în timp ce alte voci consideră că varianta aceasta este, pur şi simplu, o justificare a fostului deputat pentru pierderea alegerilor. Pentru a clarifica aceste lucruri, l-am chestionat chiar pe Adrian Florescu cu privire la situaţia de la parlamentare, legată de atitudinea colegilor săi de partid, dar şi cu privire la planurile sale de viitor, acum, după ce PDL trebuie să se reconstruiască.

 

Să pornim de la întâlnirea cu Vasile Blaga de la Alexandria. Acolo a apărut o situaţie oarecum tensionată, consilierul local Florin Titirişcă utilizând acel prilej pentru a se plânge de felul în care Blaga a intervenit în organizaţia judeţeană cu prilejul alegerilor parlamentare. Atunci n-aţi  intervenit. De ce?

Nu am intervenit, pentru că nu era momentul să o fac. Chiar dacă ştiu că anumiţi colegi şi-ar fi dorit să intervin şi să explic exact cum au stat lucrurile, am simţit că nu era acela contextul în care eu să aduc lămuririle cuvenite. Poate că ar fi fost bine să intervin, dar mă gândesc că exista şi un revers al medaliei, care presupunea creşterea tensiunii, prin alimentarea unor orgolii ale noastre, la nivel local. Dar, pentru că toate aceste informaţii au ajuns în spaţiul public, e bine să dăm câteva răspunsuri, pentru că n-aş vrea ca atât colegii din teritoriu care nu ştiu exact despre ce este vorba, cât şi autorităţile locale, primari şi consilieri locali ai noştri, şi mai ales cei dinafara partidului să rămână cu o informaţie eronată întipărită în minte.

Şi atunci, haideţi să rememorăm acea perioadă din preajma parlamentarelor, de ce aţi luat dumneavoastră decizia să plecaţi dintr-un colegiu în care aţi avut o activitate notabilă vreme de patru ani, unde aţi fi obţinut cu siguranţă un scor mai bun şi aţi ales să luptaţi în Colegiul 3, unde bătălia oricum era mai grea?

Nu a fost o decizie a mea. Până la urmă, ştim foarte bine, organizaţia judeţeană, comform regulamentului propune iar decizia este luată la nivelul Biroului Permanent Naţional. N-a fost practic o decizie doar a lui Vasile Blaga, a fost o decizie a biroului permanent. Iar eu nu  am făcut altceva decât să mă conformez. Că am renunţat eu la Colegiul 4 Videle, acolo unde patru ani mi-am desfăşurat activitatea şi eu zic că din raportul de activitate pe care l-am prezentat reiese foarte bine performanţa mea în Colegiu şi nu numai, pentru că ştim foarte bine, activitatea parlamentară nu se referă doar la ceea ce faci pentru comunităţile în care ai fost ales, ci şi la numărul de legi la care ai lucrat în cei patru ani de mandat, legi care au perfecţionat şi reformat România, zic eu, din temelii. Aşa cum spuneamn mai devreme, decizia nu mi-a aparţinut iar eu nu am făcut altceva decât să mă conformez. Şi, cu părere de rău, spun că pot să fiu de acord cu colegul meu Adrian Bădulescu că a fost dezavantajat, prin această schimbare de colegii. Nu mi-a fost nici mie uşor să vin şi să candidez în colegiul unui coleg de-al meu.

A mai spus colegul meu că Marian Zlotea a distrus, rând pe rând, fiecare organizaţie a partidului. Îmi aduc foarte bine aminte că decizia care s-a luat la nivelul Biroului Permanent Judeţean  a fost luată cu acordul primarilor noştri din Teleorman, în fine, aproape toţi au luat parte la această decizie. Din 20 de primari prezenţi atunci când s-a luat decizia de schimbare a conducerii şi de dizolvare a aproape 40 de organizaţii din judeţul Teleorman, asta s-a făcut după rezultatele slabe de la Referendum. Decizia nu a fost a lui Marian Zlotea de a dizolva  organizaţiile care au pactizat cu inamicul, ci a Biroului Permanent, prin decizia a 20 de primari din 23. De ce ne place să spunem lucruri neadevărate, nu ştiu. Probabil că avem anumite interese personale.

Trebuie spus foarte clar că mă surprinde declaraţia consilierului local de la Alexandria, care spune că s-a simţit umilit la alegerile parlamentare, în condiţiile în care trebuia să se simtă prima dată umilit atunci când a candidat domnia sa. Nu mai ţin minte exact, dar el era pe primul sau al doilea loc pe lista de consilieri locali şi, la fel s-a clasat tot pe poziţia a treia. Iar el nu tăiase salarii şi pensii, aşa cum tăiasem eu…

 

Acest lucru, legat de felul în care s-a luat decizia candidaturii dumneavoastră în Colegiul 3, a fost interpretat la vremea aceea de colegul dumneavoastră Bădulescu ca o ambiţie personală, nu altfel…

Fiind atunci decizia destul de “caldă”, colegul meu a reacţionat omeneşte. Ştim foarte bine şi ştie şi el la ora asta, când are toate informaţiile, nu a fost neapărat dorinţa mea să candidez în colegiul lui, pentru că el a mers chiar împreună cu o parte a conducerii locale şi a stat de vorbă cu conducerea organizaţiei naţionale, cu Adriean Videanu şi cu Vasile Blaga. Nu putea fi numai dorinţa lui Adrian Florescu să vină aici. Şi eu am fost pus în aceeaşi situaţie, poate, ca şi el, să accept o decizie a organizaţiei naţionale. Nimic altceva.. Acum el ştie deja toate aceste lucruri şi aceea a fost doar o reacţie de moment. Cred că puteam să fac mai mult în ceea ce priveşte comunicarea mea cu Adrian Bădulescu atunci. E greu de spus acum cum era mai bine să fi procedat. Însă sunt oameni din cercul lui de prieteni care îmi spun că e mai bine că nu a candidat, nu ştiu dacă e adevărat. Deci poate nu am făcut nici eu destul pentru a-mi apropia echipa veche de la Alexandria.

Fostul preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL, Marian Zlotea a făcut zilele astea nişte dezvăluiri legate de reacţia lui Bădulescu şi a echipei din jurul lui, atunci când s-a luat decizia ca dumneavoastră să candidaţi în Colegiul 3 şi mă refer la o sabotare a dumneavoastră. Confirmaţi?

Pot să spun că am simţit acest lucru. Până la declanşarea campaniei electorale nu am simţit nimic de acest gen. Dar după debutul ei, lucrurile s-au schimbat şi am început să simt această boicotare a colegilor mei de partid. Am văzut oameni care erau în organizaţie şi veneau din zona lor de interes, oameni care au făcut un pas înapoi. Sigur, eu am mers înainte şi zic că mi-am făcut datoria pe deplin, mai ales că trebuia să mă lupt cu poate cel mai important uselist din România. Dar eu zic că mi-am făcut datoria şi am stat cu fruntea sus, pentru că toată lumea ştie, investiţiile contracandidatului meu au fost pe măsură. Şi cei care citesc îşi dau seama la ce mă refer. Rezultatul pe care l-am obţinut eu în acest colegiu şi numărul de voturi obţinute aici a fost unul considerabil, în condiţiile date.

Dar aveţi informaţii cum că Bădulescu ar fi bătut palma cu Alin Bucur, candidatul PP-DD?

Da, am nişte informaţii şi ele au venit chiar de la fostul preşedinte al organizaţiei, Marian Zlotea. Mai sunt şi nişte fotografii, dar chiar nu contează asta. Lucrurile acestea se cunosc şi la nivelul conducerii naţionale, însă cel care s-a exprimat la întâlnirea cu Blaga face acum pe lupul moralist, ca să spun aşa. N-ai cum să negi faptele astea. Dar aşa cred unii că se face politica.

Să vorbim puţin despre situaţia Organizaţiei Judeţene a PDL. Totdeauna, în PDL Teleorman au fost disensiuni şi certuri, lucru pe care l-a semnalat şi Blaga. Credeţi că drumul pe care merge acum organizaţia asta duce undeva?

Eu sunt nemulţumit şi o spun deschis. Dar asta nu înseamnă că nu respect deciziile forurilor de conducere ale partidului. Accept decizia Biroului Permanent Naţional care l-a împuternicit pe Teodor Niţulescu să conducă această organizaţie, pentru o perioadă de timp, până când în Teleorman vor fi organizate alegeri. Aceasta este situaţia, nu sunt mulţumit de felul în care evoluează lucrurile, dar această organizaţie este infestată, pentru că destul de mulţi colegi ai noştri au înţelegeri cu partidele din USL. Şi sunt exemplele de la  Referendum şi de la alegerile locale. Iar la parlamentare au continuat aceste înţelegeri şi jumătate sau chiar mai mult de jumătate din aceste organizaţii au pactizat cu adversarii. În această situaţie se găseşte organizaţia judeţeană.

E multă lumea care se întreabă ce veţi face în continuare…

A fost o perioadă de respiro, aveam nevoie de aşa ceva, după o campanie electorală destul de dură şi cu foarte multe probleme. După cum ştiţi, n-am avut parte de o campanie electorală în adevăratul sens al cuvântului, mai ales la nivelul municipiului Alexandria. Pentru că acum există o responsabilitate a altcuiva de a gestiona organizaţia, sunt membru simplu al PDL şi mă pregătesc de o competiţie internă, după ce se va finaliza această competiţie la nivel naţional. Atunci, sigur că voi opta pentru una din poziţiile de conducere la nivel judeţean.

Pe cine susţineţi la conducerea naţională a partidului?

Din cele trei opţiuni, mai ales  că termenul de deputere a moţiunilor a expirat, singurii care s-au arătat interesaţi de expertiza pe care eu o am în politică au fost cei din grupul lui Vasile Blaga. Şi pentru că au fost interesaţi de experienţa mea, şi eu sunt la fel de bucuros să mă implic în reorganizarea partidului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.