Eveniment

Intervenție dificilă a pompierilor militari, la un incendiu izbucnit într-o gospodărie din Țigănești

Aproape două ore s-au luptat pompierii militari cu flăcările, la un incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Țigănești. Intervenția militarilor a fost cu atât mai dificilă cu cât, în imediata apropiere, se afla un spațiu de depozitare a buteliilor, în care erau nu mai puțin de 20 de butelii. Două femei, de 90 și 43 de ani, au făcut atac de panică, dar nu au necesitat transportarea la spital.

Pompierii militari, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au intervenit, joi dimineață, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Țigănești, la un garaj aflat în apropierea unei locuințe și a unui spațiu de depozitare a buteliilor.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul cuprinsese în totalitate grajul, în care se afla un autoturism, un foișor din lemn și mai multe bunuri de uz gospodăresc, existând riscul propagării la locuință și la buteliile din imediata apropiere, cu pericol de explozie.

Pompierii au evacuat din zona apropiată focarului 20 de butelii încărcate, eliminând astfel riscul producerii unei explozii.

Incendiul a fost stins în limitele găsite, după aproape două ore de luptă cu flăcările, fiind salvate bunuri apreciate la peste 200.000 de lei, reprezentând casa de locuit și anexele gospodărești din apropiere. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 40.000 de lei.

Pe timpul intervenției, două persoane de gen feminin, de 90 și 43 de ani, au suferit un atac de panică, motiv pentru care au primit primul ajutor de la echipajul SMURD, însă fără a necesita transportarea la spital.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit la instalația electrică din interiorul garajului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.