Eveniment

Intervenție dificilă a pompierilor, la Țigănești/ Incendiul de miriște s-a extins la pădure

UPDATE: Potrivit ISU Teleorman, coordonatele suprafețelor agricole afectate de incendiul de miriște și vegetație uscată vor fi înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură și Garda Națională de Mediu pentru luarea măsurilor care se impun în astfel de situații, conform protocolului comun încheiat între IGSU, APIA si GNM la nivel național.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că focul a fost pus intenționat de către o persoană necunoscută la miriștea din apropierea pădurii, focul propagându-se apoi prin vegetația uscată la litiera acesteia.

Cazul a intrat în atenția poliției pentru cecetări.

Stirea initiala:

Aproape 1,2 hectare de pădure, patru hectare de miriște și aproape un hectar de vegetație uscată au ars, în această după amiază, la Țigănești, informează ISU Teleorman. Pompierii încă se luptă cu flăcările, în prezent acționându-se pentru lichidarea ultimelor focare de vegetație uscată și miriște.

Incediul de miriște s-a extins rapid la pădure, iar la fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria, cu trei autospeciale de stingere, o cisternă, o motopompă, dar și două echipe de la Ocolul Silvic.

Potrivit ISU Teleorman, incendiul ce se manifesta la litiera pădurii de pe raza localității Țigănești a fost stins, iar în prezent se acționează pentru lichidarea ultimelor focare de la incendiul de vegetație uscată și miriște.

La fața locului intervin 18 pompieri, cu două autospeciale de stingere, o autocisternă de 9.000 l și o motopompă, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Țigănești cu un tractor și trei oameni, o societate agricolă cu două tractoare de mare capacitate și două echipe de la Ocolul Silvic.

Alimentarea cu apă a autospecialelor de intervenție s-a realizat din râul Vedea, cu ajutorul motopompei.

Cauza probabilă a incendiului și valoarea pagubelor vor fi stabilite după finalizarea intervenției.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.