Eveniment

Intervenție a pompierilor la Ștorobăneasa, după ce un copil nesupravegheat a dat foc casei

Un copil de numai 4 ani, dintr-o familie din Ștorobăneasa, lăsat nesupravegheat pentru o scurtă perioadă de timp, s-a jucat cu focul, provocând un incendiu. Copilul a ieșit din casă când a văzut că încăperea în care se afla a fost cuprinsă de flăcări, însă un tânăr, care a încercat să stingă focul, a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon.

Salvatorii au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la fața locului deplasându-se rapid două echipaje de intervenție cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea pompierilor militari, focul se manifesta într-un dormitor de aproximativ 12 mp, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.

Din fericire, copilul speriat de flăcări a ieșit din locuință la timp, însă o altă persoană, un tânăr în vârstă de 21 de ani, în timp ce încerca să stingă focul până la sosirea pompierilor militari, s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Tânărul a fost preluat de paramedicii SMURD, care i-au acordat primul ajutor și l-au transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Incendiul a fost stins în limitele găsite, în aproximativ 50 de minute, pompierii reușind să salveze bunuri materiale estimate la peste 30.000 de lei. Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 10.000 de lei.

Din cercetările efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că minorul a aprins mai multe hârtii în sobă, pe care, speriat, le-a aruncat sub pat, acesta ieșind apoi din locuință.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.