Sport

Interliga de fotbal şi-a disputat prima etapă la Alexandria

interliga-2De câteva sezoane, un proiect al FRF privind popularizarea şi extinderea fotbalului juvenil la nivel naţional a inclus organizarea unor competiţii de fotbal pentru mai multe categorii de vârstă, simultan; este vorba de Interliga naţională la fotbal pentru copii sub 9 ani, competiţie care în acest an este rezervată categoriilor de copii 2007, 2008, 2009 şi 2010.

Zona de sud a ţării cuprinde trei judeţe, care compun grupa respectivă, este vorba de Teleorman (cu două echipe), Prahova şi Călăraşi (fiecare cu o echipă), iar prima etapă a Interligii s-a desfăşurat la Alexandria, pe stadionul Municipal. Prezenţa pe terenul stadionului Municipal a patru terenuri, pe care se juca simultan fotbal, emulaţia şi ambiţiile pe care micuţii sportivi o arată, dau un farmec aparte acestei întreceri fotbalistice juvenile. Organizată de AJF Teleorman, prima ediţie a Interligii s-a dovedit una reuşită, organizatorii evidenţiind atât calitatea sportivă a echipelor, cât şi nivelul de organizare a a echipelor participante. De precizat că cele patru echipe care au participat la etapa 1 din cadrul competiţiei zonale, de la Alexandria, au fost: CSS Alexandria, Young Steaua Alexandria, Petrolul 95 Ploieşti şi Dunărea Călăraşi, fiecare club participând cu patru categorii de vârstă. Următoarea etapă a competiţiei nu s-a stabilit când va avea loc, însă conform calendarului stabilit de FRF, în grupa de sud vor fi trei etape programate (fiecare judeţ va organiza un astfel de turneu).

Referitor la ediţia din acest an a Interligii, conducerea AJF Teleorman s-a declarat mulţumită de modul în care s-a organizat această întrecere, preşedintele AJF, Stan Prodan, ţinând să evidenţieze sprijinul pe care Primăria Alexandria l-a acordat în organizarea competiţiei, prin punerea la dispoziţie a stadionului Municipal, dar şi prin sprjinul acordat în cursul săptămânii trecute, când s-au desfăşurat, în sala de sport din zona Peco / CSS, întrecerile judeţene ale competiţiilor juvenile Cupa “Gh. Ene” şi Cupa “Gh. Ola”.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.