Eveniment

Interes scăzut pentru comemorarea militarilor căzuţi la datorie – Doar candidaţii Almajănu, Florescu şi Calotă au celebrat Ziua Armatei la Alexandria

Carmen Dumitrescu

Aşa cum se întâmplă în fiecare an, în data de 25 octombrie, autorităţile locale, instituţiile publice şi cei care se simt încă patrioţi celebrează Ziua Armatei. Astfel, la Alexandria, în faţa Monumentului Eroilor Teleormăneni a avut loc ceremonia religioasă, militară, dar şi cea de depunere a coroanelor pentru comemorarea militarilor români căzuţi la datorie, eveniment organizat de Prefectura Teleorman, Consiliul Judeţean Teleorman, Primăria Alexandria, Centrul Militar Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman. Momentele depunerilor de coroane sunt, în general, utilizate de oamenii politici care simt că alegerile se apropie pentru a se afişa public şi pentru a aminti populaţiei că ei există şi că au nevoie de votul celor mulţi.

Având în vedere faptul că alegerile parlamentare se apropie vertigionos, foarte multă lume se aştepta ca la Ziua Armatei, la Alexandria să fie prezenţi toţi candidaţii la parlamentare, înarmaţi cu răbdare, zâmbete şi jerbe. Se pare, însă, că interesul celor care se doresc parlamentari începând de anul viitor pentrua  se afişa în reşedinţa judeţului a fost foarte scăzut în acest an electoral.

Deşi la eveniment au luat parte destul de mulţi cetăţeni ai oraşului, pentru că armata română merită realmente omagii din partea fiecăruia dintre noi, numărul personalităţilor publice participante a fost mic spre infim. Ca de obicei, la ceremonie a luat parte prefectul Zorine Niculcea, care s-a plecat în faţa drapelului României şi a sacrificiului militarilor români, din Teleorman şi de pretutindeni, dar şi o mare parte din personalul Consiliului Judeţean Teleorman, Primăriei Alexandria şi Instituţiei Prefectului.

Însă, în ceea ce-i priveşte pe candidaţii la alegerile parlamentare, nu au putut fi identificaţi decât trei dintre aceştia: liberalii Marin Almăjanu şi Ică Florică Calotă, alături de democrat-liberalul, Adrian Florescu. Sunt voci care pretind că la eveniment ar fi trebuit să mai participe şi alţi candidaţi importanţi din partea PSD, însă, se pare, momentul nu a fost prielnic unei astfel de manifestaţii publice. Candidaţii prezenţi, însă, au depus coroane, au ascultat cu mâna la inimă Imul Naţional şi au ascultat cu atenţie discursurile susţinute de prefectul Zorinel Niculcea, de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Ilie Bălan, şi de restul organizatorilor evenimentului. La toate activităţile dedicate sărbătoririi Zilei Armatei României sunt invitate să participe cadre militare active, în rezervă şi retragere, veterani de război şi familiile acestora,  precum şi elevi ai instituţiilor de învăţământ judeţene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.