Social

Întârziere de o lună în distribuirea primei tranșe a ajutorului pentru achiziția de alimente și mese calde din 2023

Voucherele sociale se acordă și în acest an persoanelor cu o situație financiară precară. Acestea au valoarea de 250 de lei și se distribuie în șase tranșe, o dată la două luni. Se pot folosi exclusiv pentru hrană, iar achiziționarea de alte produse poate duce la închiderea cardului și sancționarea cu 1,5 – 2 puncte, amendă.

Potrivit reprezentaților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, prima tranșă a acestui ajutor pentru achiziționarea de mese calde din 2023 va avea o întârziere de o lună. Executivul a anunțat astfel că prima alimentare a cardurilor va avea loc în luna martie 2023, urmând ca apoi, banii să fie distribuiți la fiecare 2 luni în lunile mai, iulie, septembrie și decembrie, sumele putând fi cheltuite pe o perioadă de un an de la data încărcării. De altfel, plafonul până la care se acordă acest ajutor a crescut de la suma de 1.500 de lei până la 1.700 de lei.

“La 19 decembrie, tuturor beneficiarilor care aveau card le-au fost virați alți 250 de lei. Măsura va continua pe tot parcursul anului 2023, când vor fi livrate alte VI tranșe, a câte 250 de lei, o dată la două luni”, a fost precizarea reprezentanților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Beneficiarii acestui ajutor sunt: persoanele fără adăpost, pensionarii cu venituri mici, familiile monoparentale cu cel puțin 2 copii, ce constituie venituri lunare pe membru de familie de până la 600 de lei, persoanele încadrate într-un grad de handicap și familiile pentru care se stabilește dreptul la ajutor social.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.