Politic

VIDEO / Întâlnirea pe tema înființării rețelelor de gaze naturale în localitățile din județ s-a transformat în scandal

Înființarea și dezvoltarea rețelelor de gaze naturale la nivelul localităților din Teleorman au fost subiectele dezbătute, joi, în cadrul unei întâlniri de lucru care a avut loc în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ din Alexandria, la care au luat parte Emilia Paraschivescu, prefectul județului Teleoman, subprefecții Sergiu Iordan și Nicoleta Voicu, senatorul PNL Eugen Pîrvulescu, dar și primarii localităților din județ.

De asemenea, au participat la întâlnire, pentru a răspunde la întrebările primarilor prezenți în sală, Mihai Leahu, director general adjunct al TRANSGAZ, Mircea Man, vicepreședinte al ANRE, și Petrică Bârleanu, șef serviciu Distribuție Oltenia SA.

Potrivit organizatorilor, pentru a fi respectate normele sanitare în vigoare, edilii localităților din județ sau, după caz, reprezentanții acestora, viceprimari sau secretari, au fost împărțiți în trei săli, respectiv sala mare de ședințe din Consiliul Județean și alte două săli, mai exact sălile 74 și 125 din Palatul Administrativ.

„Încep prin a vă mulțumi pentru prezența dumneavoastră la această ședință de lucru, prin a mulțumi inițiatorilor acestei acțiuni, sper de însemnătatea istorică pentru județul nostru”, a spus Emilia Paraschivescu, prefectul județului, în deschiderea evenimentului.

După mai puțin de zece minute, la ușa sălii de ședințe a Consiliului Județean și-au făcut apariția mai mulți primari PSD, cei mai vocali fiind Florica Bărbulescu, primarul de la Uda Clocociov, Gheorghe Budică, primarul de la Obeasca, dar și Narcis Pietreanu, primarul de la Blejești, care au reclamat faptul că au fost trimiși într-o sală în care nu erau respectate normele sanitare în vigoare, cu toate că invitațiile primite erau pentru sala mare de ședințe a Palatului Adminstrativ, acolo unde, au precizat edilii PSD, au avut acces numai primarii PNL.

Și, în timp ce prefectul județului, cei doi subprefecți, senatorul PNL Eugen Pîrvulescu și invitații la ședința de lucru discutau în sala de ședințe, despre cum anume pot fi extinse rețelele de gaze naturale la nivelul localităților din Teleorman, dar și despre ce anume surse de finanțare pot fi folosite pentru demers, în holul instituției erau purtate discuții aprinse între primarii PSD, iritați de faptul că nu au acces în sala în care erau invitații, cărora le puteau pune întrebări, mai ales în contextul în care unii dintre edili au proceduri avansate de înființare a rețelei de gaz în comunitățile pe care le conduc, și reprezentanții organizatorilor, care voiau să calmeze spiritele.

Primarul de la Blejești, Narcis Pietreanu a ținut să întrebe, retoric, cum de în urmă cu trei săptămâni, la adunarea ADI Managementul Deșeurilor, au fost în sală toți primarii, iar de această dată edilii au fost împărțiți, „pe criterii politice”, susțin social-democrații.

În cele din urmă, în scenă și-a făcut apariția și un echipaj de poliție, oamenii legii fiind sesizați de faptul că în clădire este perturbată liniștea publică.

„Spuneți-ne pentru ce trebuie să mă legitimez. Se legitimează un primar chemat la o ședință în Palatul Administrativ, probabil urmează să fiu pedepsit pentru ca altă dată să nu-mi mai permit să fac vreo aluzie… De asta ne-ați chemat aici? Să ne legitimeze poliția în Palatul Administrativ? Nu știți cine suntem? Primarii sunt legitimați în Palatul Administrativ?”, a replicat, vizibil enervat, Gheorghe Budică, primarul de la Orbeasca.

Ulterior, primarii PSD au părăsit clădirea Consiliului Județean, iar la întâlnirea de lucru au rămas primarii din sala mare de ședințe a instituției, care au putut să adreseze întrebări invitaților prezenți la întâlnire.

One Comment

  1. Asa inteleg cei din PNL sa distruga Teleormanul!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.