Economie

Întâlnirea ministrului delegat pentru IMM-uri cu oamenii de afaceri din Teleorman

DSCF1044Vineri, 31 octombrie, a avut loc, la Primăria Municipiului Alexandria, întâlnirea oamenilor de afaceri din Teleorman cu ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Florin Jianu. La întâlnire au luat parte şi primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, preşedintele Camerei de Comerţ Teleroman, Marin Niculcea, şi eurodeputatul Viorica Dăncila, iar tema centrală a discuţiei a fost reprezentată de mediul de afaceri din judeţ.

În începutul întâlnirii, primarul Victor Drăguşin a trecut în revistă situaţia mediului de afaceri din judeţul Teleroman.

Printre subiectele abordate de ministrul Florin Jianu s-au aflat programele iniţiate de Guvern în cei doi ani şi jumătate de guvernare, şi anume reducerea CAS-lui cu cinci procente şi noul cod de insolvenţă (care a dus la scăderea numărului de firme falimentare cu 30%), acestea având un impact direct asupra economiei. Programul România Start-up, care are ca principal scop formarea tinerilor, a fost un alt subiect de discuţie care a generat interes în rândul participanţilor, în sală aflându-se mai mulţi tineri din judeţ. Ministrul delegat pentru IMM-uri a specificat că s-a alocat, în cadrul programului pilot, suma de 150.000 de euro, prin care se vor finanţa idei din câteva domenii cheie cum sunt IT-ul, industriile creative şi turismul. El a precizat că programele se adresează mai multor categorii de vârstă, inclusiv categoria 15-19 ani, în care intră tinerii care se află pe băncile şcolii.

În cadrul întâlnirii s-a vorbit şi despre programul Orizont 2020, cel mai important program al UE pentru cercetare şi inovare- o strategie pentru IMM-uri cu cinci direcţii de abordare: educaţia antreprenoriala, accesul la finanţare/creditare, accesul la internaţionalizare, inovaţia şi reactivitatea administraţiei.

În finalul întâlnirii, europarlamentarul Viorica Dăncila a vorbit despre importanţa atragerii fondurior europene şi a identificat aceasta acţiune ca o ţinta a guvernului.

Concepută ca o dezbatere, întâlnirea a dat ocazia oamenilor de afaceri din judeţ prezenţi în sală să-i adreseze întrebări ministrului Florin Jianu şi să expună problemele cu care s-au confruntat de-a lungul timpului în afacerile pe care le-au dezvoltat. (V.M.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.