Eveniment

Institutul de Sănătate Publică: Vârsta medie a decedaților este de 66 ani; toate cazurile, cu boli cronice asociate/ Câte cazuri au fost confirmate în Teleorman

1.950 cazuri de infectie cu coronavirus Covid 19, au fost confirmate, la nivel national, în perioada 26 februarie – 29 martie, transmite Institutul de Sănătate Publică. Până joi, 2 aprilie, numărul cazurilor confirmate a ajuns la 2.738.

Pe de altă parte, în intervalul menționat, au fost înregistrate 43 de decese, iar de pe 29 martie și până pe 3 aprilie numărul deceselor a crescut până la 116.

La nivel national, primul caz de infectie confirmat a fost înregistrat în data de 26 februarie, în următoarele zile fiind confirmate câte 1-2 cazuri zilnic, mai arată sursa citată. La nivelul județului Teleorman, primul caz de infecție cu noul coronavirus a fost înregistrat pe 15 martie, când o bătrână din Alexandria, care călătorise recent la fiica sa în Spania, a fost confirmată COVID pozitiv. Până în prezent, cea mai recentă infomare a Grupului de Comunicare Strategică de joi, 2 aprilie, arată că, la nivelul județului, au fost confrmate 16 cazuri de infecție cu SARS-CoV-2. Joi seară însă au mai venit rezultate pozitive pentru alte 6 persoane, dintre care 2 cade medicale ale Spitalului Județean de Urgență, bilanțul ajungând la 22 de cazuri. De menționat este că nu toate cele 16 cazuri raportate de GCS, joi, au fost confirmate în județ, persoanele infectate locuind efectiv în alte județe, numai cartea de identitate fiind pe Teleorman.

În ceea ce privește distribuția cazurilor pe grupe de vârstă, 75% din cazuri au fost confirmate la persoane cu vârste cuprinse între 40-79 ani, în timp ce alte 127 cazuri au fost înregistrate la grupa de vârstă peste 80 de ani. Vârsta medie a cazurilor decedate a fost de 66 ani, toate cazurile avand boli cronice asociate.

La nivelul județului Teleorman, de la debutul pandemiei de coronavirus a fost înregistrat un deces, joi, în cazul unui bărbat de 42 de ani, din Roșiorii de Vede, întors recent din Anglia. Grupul de Comunicare Strategică a comunicat în cazul acestuia că avea condiții medicale preexistente: suferea de diabet, boală renală și obezitate.

Din totalul cazurilor analizate de Institutul de Sănătate Publică, pentru perioada 26 februarie-29 martie, 47.5% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate ca urmare a contactului apropiat cu persoane infectate sosite în România sau cu contacții acestora. Numărul cazurilor de contact este în creștere în fiecare săptămâna, mai arată sursa citată. La nivelul județului Teleorman, primul caz de infecție cu SARS-CoV-2 a fost unul de import, mai exact din Spania, în timp ce și primul deces înregistrat este tot în cazul unui pacient care s-a întors recent în țară, din Anglia.

În ceea ce privește numărul infecțiilor în rândul cadelor medicale, Institutul de Sănătate Publică arată că, în perioada analizată, 16.2% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate în randul personalului sanitar, infectarea în randul acestei categorii fiind constantă în ultimele două săptămâni.

La nivelul județului Teleorman, în prezent sunt infectate două cadre medicale ale Spitalului Județean de Urgență Alexandria, de pe Secția Radiologie, confirmarea pentru acestea venind joi seară, dar și o asistentă medicală de la Spitalul Videle, de pe Secția de Anatomie Patologică, confirmată miercuri, 1 aprilie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.