Eveniment

Institutul de Sănătate Publică: 94.7% din cazurile simptomatice de infecție COVID-19 au dezvoltat o formă ușoară de boală în cursul internării

La nivel national, până la data de 18 martie 2020 (ora 18:00) au fost confirmate 261 de cazuri de infecție cu coronavirus Covid 19, transmite Institutul de Sănătate Publică. Potrivit sursei citate, primul caz de infecție confirmat a fost înregistrat în data de 26 februarie, iar în următoarele 12 zile au fost confirmate câte 1-2 cazuri zilnic. Începând cu data de 10 martie, trendul ascendent s-a accelerat, în ultimele zile fiind confirmate în medie aproximativ câte 30 de cazuri.

În ceea ce privește distribuția pe grupe de vârstă, datele furnizate de Institutul de Sănătate Publică arată că 86% din cazuri au fost confirmate la persoane cu vârste cuprinse între 20 și 59 ani. Potrivit sursei citate, nu au fost înregistrate cazuri la grupa de vârstă peste 80 de ani.

Din totalul de 261 de cazuri confirmate în această perioadă, 127 au fost înregistrate la persoane care au revenit în România din străintătate, ponderea cazurilor de import fiind de 49%, în scădere față de zilele precendente.

Cele mai multe dintre cazurile de import rămân din Italia, cu o pondere de 66% din cazuri, urmate de Franta, Germania și Spania, cu aproximativ 5% pondere, și Marea Britanie și Austria, cu 4% pondere.

Pe de altă parte, în ceea ce privește cazurile în urma contactului apropiat, datele arată că jumătate din totalul de 261 de cazuri confirmate până miercuri, 18 martie, au fost înregistrate ca urmare a contactului apropiat cu persoane infectate sosite în România sau cu contacții acestora (130 persoane, respectiv 49,8% din totalul cazurilor confirmate).

În ceea ce privește simptomatologia, aproape 36%, respectiv 95 de persoane din totalul cazurilor confirmate, au prezentat simptomatologie specifică infecției cu coronavirus Covid-19, înainte de confirmarea diagnosticului prin probe de laborator. Pe de altă parte, 94.7% din cazurile simptomatice au dezvoltat o formă ușoară de boală în cursul internării, 1.1% au dezvoltat o formă moderată, iar 4.2% o formă severă. Până în prezent, nu au fost înregistrate cazuri în stare critică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.