Politic

Instituțiile din județ subordonate Ministerului Muncii, verificate/Violeta Alexandru: „Deplasarea a fost una inopinată, pentru că am vrut să surprindem realitatea exact așa cum este”

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a făcut, joi, o vizită inopinată la instituțiile din județ care se află în subordinea ministerului pe care îl conduce, astfel că aceasta, însoțită de Emanuel Victor Picu, președintele ANOFM, Alin Ignat, secretar de stat pe probleme de plăți și inspecție socială, și Tudor Polak, secretar de stat responsabil pe protecția muncii, au verificat Casa Județeană de Pensii Teleorman, Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

„Deplasarea noastră de azi fost una inopinată, pentru că am vrut să surprindem realitatea exact așa cum este, motiv pentru care nu am anunțat instituțiile, luând decizia chiar în cursul acestei dimineți de a venit în Teleorman. (…) Ce ne interesează pe noi în Ministerul Muncii este să luăm decizii bazate pe realitatea din teren și suntem determinați să aducem câteva schimbări pentru optimizarea instituțiilor din coordonarea noastră, unele dintre aceste schimbări deja sunt puse în practică, altele sunt în curs de a fi luate, însă toate au nevoie de verificări în teren, iar pentru eficiență i-am luat cu mine pe colegii mei și am avut discuții fiecare separat pe zona de competență. În ceea ce mă privește, dimineața mi-am petrecut-o în discuții cu reprezentanții Casei Județene de Pensii, m-a interesat situația, pe care deja o aveam statistic, însă am vrut să înțeleg care sunt cauzele, situația întârzierilor în procesarea dosarelor respectiv în emiterea deciziei de recalculare, situația arhivelor, unde aveam informații că spre deosebire de alte locuri lucrurile sunt mai bine gestionate, dar am vrut să văd personal și să mă asigur că realitatea confirmă solicitările pe care le au pentru resurse suplimentare ca să amenajeze extinderea arhivelor”, a explicat Violeta Alexandru în cadrul conferinței de presă organizate la sediul PNL Teleorman, la finalul vizitei din județ.

Potrivit oficialilor din Ministerul Muncii, dacă la Casa Județeană de Pensii Teleorman, Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratul Teritorial de Muncă lucrurile stau relativ bine, în sensul că nu există deficiențe majore, probleme mai mari au fost depistate în ceea ce privește AJOFM, unde, susține Victor Picu, persoanele fără loc de muncă sunt consiliate la ghișeu, lipsind cu desăvârșire un proces serios de consiliere a acestora. Mai mult, susține președintele ANOFM, șomerilor le sunt cerute documente a căror justificare nu se regăsește în reglementările în vigoare.

„ANOFM se află într-un amplu proces de reorganizare și, totodată, într-un amplu proces de debirocratizare și de simplificare. Aceste vizite în teren sunt foarte utile, în sensul în care vedem la fața locului care sunt documentele și procedurile legale, dacă ele se reflectă în relația cu beneficiarii, în speță angajatorii și șomerii și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. La AJOFM Teleorman am fost neplăcut surprins când am intrat și am văzut că relația cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se face încă la nivelul ghișeului. Este foarte importantă consilierea acestor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și dacă noi rezumăm relația cu ele în a solicita de multe ori documente, care sunt inutile și cerute în plus față de reglementările în vigoare, nu o să putem să ajungem să atingem scopul acesta de a intermedia relația dintre cei care caută un loc de muncă și angajatori. Prima impresie a fost că din start este o barieră pusă între beneficiari și funcționarii AJOFM. Al doilea aspect ce m-a preocupat a fost să văd dacă măsurile de simplificare au fost puse în aplicare și să văd care sunt documentele solicitate angajatorilor sau șomerilor. Și vă spun sincer că am rămas neplăcut surprins să văd că li se solicită persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă certificat de căsătorie sau certificat de naștere, lucruri pe care nu le-am mai văzut până acum”, a explicat Victor Picu.

One Comment

  1. somerusoferu

    Daca nu ati verificat cum se fac angajarile, toti sint pesedisti si pile pesediste, atunci nu ati verificat mare lucru! Numai competenti, cu facultati de care nu a auzit nimeni! Angajatii zici ca ei sint beneficiari de ajutoare sociale, nu stiu nimic, nu fac nimic dar ce bine le merge! Crescatorii de pesedisti!!!Merg constinciosi la toate votarile si arata sefului colantul de pe actul de identitate, ca sa isi arate devotamentul fata de partid!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.