Social

Instituţia Prefectului a primit 158 de petiţii în anul 2016

158 de petiţii a primit Instituţia Prefectului Teleorman în anul 2016, iar dintre acestea 21 au constituit sesizări privind acte sau fapte de corupţie, asimilate corupţiei sau în legătură directă cu corupţia. De asemenea, potrivit raportului referitor la organizarea şi desfăşurarea activităţii de primire, evidenţă şi soluţionare a petiţiilor, precum şi de primire a cetăţenilor în audienţă, 68 de petiţii au reprezentat diferite cereri, 43 au fost cereri privind legile fondului funciar ori retrocedări de bunuri preluate abuziv de regimul comunist, iar 26 au fost reveniri, cu aceeaşi problemă.

Totodată, din cele 158 de petiţii, 130 au fost primite de la instituţii de stat, 28 de petiţii au venit de la persoane fizice, în timp ce patru petiţii au venit prin e-mail.

În raportul prezentat de prefectul judeţului se mai arată că, din totalul de petiţii primite, 68 de petiţii au fost redirecţionate, pentru competenţă soluţionare, către alte instituţii abilitate ale statului.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte soluţionarea, potrivit informaţiilor furnizate, 27 de petiţii au fost soluţionate pozitiv sau parţial pozitiv, 28 de petiţii au fost soluţionate negativ, în timp ce pentru 4 cazuri a fost declinată competenţa către organele de justiţie ori parchet, în 86 de situaţii au fost comunicate petenţilor precizările necesare privind posibilitatea legală de soluţionare/returnate, două petiţii sunt în curs de soluţionare, iar 11 au fost clasate direct.

În ceea ce priveşte petenţii care au solicitat audienţă, pe parcursul anului 2016 au fost făcute 449 de cereri. Astfel, 173 de petenţi au fost consiliaţi de personalul de relaţii cu publicul, 80 au fost reîndrumaţi către alte instituţii/structuri MAI pentru competentă soluţionare, în timp ce 196 au fost primiţi de conducerea instituţiei/structurii. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.