Social

Inspectorii şcolari monitorizează pregătirea unităţilor de învăţământ pentru noul an şcolar

Monica DUMITRESCU

A mai rămas mai puţin de o lună până când unităţile de învăţământ îşi vor deschide porţile în noul an şcolar. Dacă în unele şcoli reparaţiile şi igienizările au fost finalizate, în altele şantierele sunt în plină desfăşurare. Echipe de inspectori din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean se află în teren şi monitorizează lucrările de pregãtire a unităţilor de învăţământ înainte de începerea noului an şcolar.

“Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman este preocupat de asigurarea începerii anului şcolar în bune condiţii în toate unităţile de învăţământ. Echipe de inspectori se deplaseazã deja în unităţile de învăţământ preuniversitar pentru a monitoriza autorizarea sanitară a acestora, situaţia pregătirilor, a stadiului igienizării pentru începutul noului an şcolar.Procesul este în derulare însă conducerea inspectoratului asigură faptul că 15 septembrie va fi o dată în care unităţile de învăţământ vor avea bune condiţii de primire a eleviilor şi cadrelor didactice. Acest proce se realizează în colaborare cu consiliile locale, iar monitorizarea o realizăm în colaborare cu Instituţia Prefectului şi cu Direcţia de Sănătate Publică”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Teleorman, prof. Luminiţa Pinţur.

Ultimul bilanţ al Inspectoratului Şcolar Judeţean arată că în Teleorman problema autorizaţiilor sanitare de funcţionare a unităţilor de învăţământ a fost rezolvată în mare parte, însă nu în totalitate.

Lipsa apei curente şi a canalizării în unele localităţi din mediul rural au făcut imposibilă obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţioanare în anul şcolar trecut pentru 82 de unităţi de învăţământ. Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, este vorba doar de structuri ale unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică din localităţi rurale, locaţii în care de regulă învaţă foarte puţini copii.

Numărul total al unităţilor de învăţământ preşcolar, gimanzial şi liceal din Teleorman este de 368, din care doar 156 au personalitate juridică, restul fiind structuri ale acestora. Cele mai multe dintre unităţile de învăţământ care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare sunt grădiniţe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.