Economie

Inspectori DSVSA Teleorman și polițiști, în control în piețe și târguri de animale

O serie de controale în piețe și târguri de animale au fost întreprinse de inspectori DSVSA Teleorman, împreună cu reprezentanți ai IPJ Teleorman, urmărindu-se verificarea respectării normelor sanitar-veterinare în vigoare.

De asemenea, în baza Notelor de serviciu primite de la ANSVSA, dar și în baza programului de activitate lunar, au fost efectuate controale în unitățile care produc, depozitează, transportă și comercializează produse de origine animală și non-animală.

În urma notificărilor de alertă, primite prin sistemul rapid de alertă (RASFF), au fost întreprinse măsuri privind retragerea de la comercializare și neutralizarea produselor de origine animală și non-animală neconforme.

În urma acestor controale, au fost identificate o serie de neconformități, respectiv comercializarea de produse de origine animală (carne vită, oaie, capră) în spații neaprobate veterinar, fără documente însoțitoare conform legislației în vigoare, provenită de la animale sacrificate în locuri neautorizate sanitar veterinar, comercializarea de animale vii fără documente sanitar veterinare. Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale (amenzi), în valoare de 8400 lei, și a fost confiscată în vederea neutralizării o cantitate de 31 kg carne bovină și 27 kg carne oaie/capră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.