Social

Inspectoratul Şcolar a stabilit centrele în care se va desfăşura a doua sesiune a Bacalaureatului

bacMonica DUMITRESCU

Sesiunea a doua a Bacalaureatului începe luni, 17 august, cu probele orale. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman s-au înscris pentru susţinerea examenului în această sesiune, în total, 1395 de candidaţi, însă cea mai mare parte dintre aceştia au susţinut examenul fără succes cel puţin o dată şi vor participa doar la probele orale la care nu au fost prezenţi în sesiunile anterioare sau la cele scrise pe care nu le-au promovat.

Astfel, pentru susţinerea probei de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română, numărul candidaţilor înscrişi la nivelul judeţului Teleorman este de 122. La proba de evaluare a competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională, numărul candidaţilor este 131, în timp ce la proba de evaluare a competenţelor digitale s-au înscris 117 candidaţi. Evaluarea se va face în 7 centre, stabilite de Inspectoratul Şcolar Judeţean. În municipiul Alexandria centrele pentru susţinerea probelor orale sunt organizate la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”, unde au fost arondaţi şi candidaţii de la Liceul Teoretic “Al. I. Cuza”, dar şi cei de la liceele din Piatra şi Olteni, la Liceul Teoretic “Constantin Noica” unde au fost arondaţi şi candidaţii de la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” şi la Liceul Tehnologic nr. 1.

Candidaţii proveniţi din liceele din Roşiorii de Vede vor susţine probele orale ale bacalaureatului la Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu”. Alte două centre pentru susţinerea probelor orale sunt organizate la Liceul Teoretic Zimnicea şi la Liceul Tehnologic Drăgăneşti Vlaşca, la acesta din urmă fiind arondaţi şi candidaţii proveniţi de la Liceul Teoretic Videle.

Pentru probele scrise, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a stabilit cinci centre de examen: Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” şi Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu”, în municipiul Alexandria, Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” în Roşiorii de Vede, Liceul Teoretic “Marin Preda” în Turnu Măgurele şi Liceul Teoretic Videle.

Lucrările la probele scrise vor fi evaluate în afara judeţului.

Sesiunea a doua a bacalaureatului demarează luni, 17 august. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, în perioada 17-18 august va avea loc atât evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, cât şi de comunicare orală în limba maternă, în 18-19 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în 20-21 august – evaluarea competenţelor digitale. Prima probă scrisă, la limba şi literatura română, se va desfăşura pe 24 august. Pe 25 august are loc proba scrisă la limba şi literatura maternă, însă în Teleorman nu se susţine această probă. Pe 26 august va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 28 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe 1 august, iar rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi publicate pe 4 septembrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.