Eveniment

Înscrierile pentru festivalul “Pe deal la Teleormănel” continuă. Până acum s-au înscris 27 de candidaţi

Monica DUMITRESCU

Concurenţa pentru obţinerea trofeului “Pe deal la Teleormănel” în cadrul ediţiei din acest an a festivalului naţional de muzică populară, cu acelaşi nume, organizat la Alexandria, se anunţă mai mare comparativ cu ediţiile precedente. Până acum, potrivit directorului Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, Elena Popa, organizatorul acestui eveniment, s-au înscris 27 de candidaţi din toate zonele ţării

“Sunt interpreţi din Moldova, din zona Olteniei, din Muntenia, din Ardeal. Avem deja şi trei solişti din Teleorman.Va fi un spectacol bazat pe diversitate în privinţa repertoriului şi a costumelor alese. Comparativ cu anul trecut, anul acesta ţara este foarte bine reprezentată”, a declarat Elena Popa.

Înscrierile continuă până pe 27 septembrie 2016, dată la care va avea loc şi preselecţia participanţilor.

La concurs pot participa solişti vocali amatori din toată ţara, mesageri autentici ai zonelor pe care le reprezintă, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 ani. Înscrierile se fac la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman. Concurenţii vor interpreta, atât la preselecţie, cât şi în concurs, două piese muzicale, o doină sau baladă fără acompaniament şi una cu acompaniament. Participanţii vor avea pregătite şi alte piese muzicale la care juriul poate apela pentru o mai bună evaluare. Câştigătorii vor obţine plachete şi premii în bani. Vor fi acordate Trofeul “Pe deal la Teleormănel”, premiile I, II şi III, Premiul de popularitate, Premiul “Alexandru Dachin” şi Premiul Radio România pentru autenticitatea repertoriului. Câştigătorul marelui trofeu va intra în posesia unui premiu în valoare de 4.000 de lei.

Festivalul Naţional de Muzică Populară “Pe deal la Teleormănel a la a XLVII-a ediţie şi se va desăşura în perioada 28-29 septembrie, pe platoul din faţa Casei de Cultură din municipiul Alexandria.

Concursul se va desfăşura pe 28 septembrie 2016, sub forma unui spectacol cu public, pe Platoul din faţa Casei de Cultură din Alexandria, începând cu orele 19.00. Gala laureaţilor va avea loc în data de 29 septembrie 2016, în acelaşi loc, începând cu orele 19.00. În fiecare dintre cele două seri, vor susţine recitaluri pe scena din Alexandria vedete ale muzicii populare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.