Sport

Înscrieri pentru Campionatul Județean de futsal

Asociația Județeană de Fotbal Teleorman a deschis procedura de înscriere a echipelor doritoare să participe la Campionatul Județean de futsal, ediția 2017. Grupările afiliate instituției diriguitoare a fotbalului județean se pot adresa la secretariatul AJF Teleorman, pentru completarea formalităților necesare.

În funcție de numărul echipelor înscrise, se va stabili formatul și durata competiției. Cert este că startul este preconizat undeva spre sfârșitul lunii ianuarie, jocurile urmând a fi găzduite, cel mai probabil, de sala de sport a Școlii Generale nr. 7 din Alexandria. În scopul încurajării înscrierii echipelor, AJF Teleorman a operat măsura reducerii taxei de participare de la 150 de lei, cum a fost în ediția precedentă, până la modica valoare de 50 de lei.

Deținătoarea en-titre a trofeului este CS Vârtoape. Formația care va câștiga competiția județeană are drept de promovare în liga secundă, însă de acest aspect nu s-a uzat în ultima vreme, din cauza fondurilor insuficiente pentru susținerea unei competiții de nivel național. Teleormanul, din nefericire, nu este reprezentat, cel puțin în ultimii ani, nici în Cupa României, competiție care nu organizează o fază județeană cu miza calificării pe tabloul național.

Campionatul județean de futsal a ajuns în Teleorman la a XV-a ediție. La competiția inaugurală, campioana județeană din 2003, Steaua Spătărei, a fost desemnată gazda unui turneu zonal, calificându-se la turneul final al campionatului național, care a avut loc la Odorheiu Secuiesc (jud. Harghita). Steliștii din Spătărei aveau dreptul să joace în prima divizie și în campionatul următor, dar au preferat să cedeze locul obținut pe teren. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.