Social

Înscrieri în învăţământul primar – Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor pentru care părinţii au solicitat acest lucru

Monica DUMITRESCU

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, oficial înscrierile pentru clasa pregătitoare vor începe pe 16 februarie. Până atunci, şcolile trebuie să afişeze circumscripţiile şcolare şi numărul de clase pregătitoare, dacă există posibilitatea organizării procesului de învăţământ în cadrul unei grădiniţe aflate în structura şcolii sau în consorţiu cu şcoala, dacă şcoala organizează programul “Şcoală după şcoală” şi fotografii cu clasele pregătitoare.

Părinţii trebuie să completeze cererile on line sau la şcoală până pe 6 martie, prima repartizare, cea a copiilor care solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie urmând să aibă loc pe 9 martie.

În intervalul 10 februarie-4 martie, în calendarul înscrierilor este prevăzută evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor pentru care părinţii au solicitat acest lucru

Evaluarea psihosomatică pentru înscrierea în clasa pregătitoare nu este însă obligatorie pentru toţi copiii. Potrivit metodologiei evaluarea este obligatorie pentru copiii care solicită înscrierea în clasa pregătitoare, dar împlinesc 6 ani în intervalul 1 septembrie -31 decembrie 2014.

Evaluarea psihosomatică se face în centre speciale, repartizate în toate oraşele din judeţ. Testele sunt aplicate de către specialişti psihologi, şi cuprind întrebări legate de cunoştinţe şi informaţii esenţiale, pe care orice copil trebuie să le deţină până la vârsta de 6-7 ani – cum ar fi să numere, să cunoască anotimpurile sau să recunoască diferite culori. Nu există seturi de întrebări standard. Pentru ca un copil să primească raspuns favorabil pentru înscrierea în clasa la care aspiră, trebuie să răspundă corect la cel putin 75% din întrebările puse la evaluare. Rezultatele evaluării nu pot fi contestate de părinţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.