Social

Înscrieri gratuite pentru alexăndreni la Festivalul IDEO IDEIS

Mâine, 15 iulie, ora 23:59, este ultima zi de înscriere la festivalul IDEO IDEIS, care se derulează în perioada 9-15 august 2021. Tinerii din Alexandria se pot înscrie gratuit la festival, deoarece Alexandria este locul în care, în urmă cu 16 ani, a apărat festivalul IDEO IDEIS.

“Înscrie-te pentru a avea experiența unei trupe de teatru, alături de alți adolescenți cu pasiuni similare într-o săptămână plină cu un program de explorări artistice. Și s-ar putea să pleci din festival cu viitorii colegi de trupă”, le transmit reprezentanții IDEO IDEIS liceenilor. De asemenea, sunt eligibili și tinerii care au absolvit liceul în 2021.

Festivalul se va ține anul acesta în Alexandria, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Constanța și Sibiu. Tot reprezentanții festivalului transmit că vor participa 9 trupe din toată țara, însă înscrierile individuale sunt deschise până pe 15 iulie pentru cei care nu fac parte dintr-o trupă, “dar vor să trăiască experiența Ideo”.

Pentru Alexandria sunt disponibile 60 de locuri, înscrierea fiind gratuită. Pentru celelalte 8 orașe, sunt disponibile 20 de locuri/oraș, iar taxa de înscriere este de 200 lei/participant. Pentru cei interesați, formularul de înscriere este pe pagina oficială IDEO IDEIS.

Din Alexandria, la festivalul #16, participă trupa de teatru Alter Ego, care a participat și la ediția #15, al cărei profesor-coordonator este Luminița Vilae, care explica, cu ceva timp în urmă, semnificația numelui trupei: “Trupa a fost înființată în urmă cu zece ani, când am participat pentru prima dată la un concurs – ‘Pauza de teatru’ – organizat de primărie. L-am avut trainer pe Vladimir Purdel, pentru că pe vremea aceea existau traineri care veneau în licee și coordonau trupele de teatru, și cu Vlad m-am sfătuit atunci cum să ne alegem numele. Împreună cu elevii care erau în perioada aceea în trupă, ne-am gândit că Alter Ego ni se potrivește cel mai bine. E un alt mod de-al nostru de a ne dezlănțui, de a ne depăși barierele”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.