Economie

Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) a persoanelor fizice se poate face prin identificare vizuală online

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Teleorman prezintă câteva aspecte privind înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual (SPV) a persoanelor fizice, fără prezență fizică la ghișeul organului fiscal.

Astfel, pentru înregistrarea în SPV, persoanele fizice completează online un formular într-o pagină web securizată, disponibil pe site-ul ANAF în secţiunea Spaţiul Privat Virtual/ Înregistrare în Spaţiul Privat Virtual. La completarea formularului de înregistrare în SPV, se poate opta pentru identificare vizuală online (prin sesiune video). În acest sens, în formularul de înregistrare, la secțiunea Tipul de aprobare, se alege Identificare vizuala online (sistem video). Această modalitate de identificare nu presupune prezența contribuabilului la sediul organului fiscal pentru aprobarea înregistrării în Spațiul Privat Virtual.

În vederea identificării vizuale on-line, după completarea formularului online de înregistrare în SPV, solicitantul trebuie să se programeze online pentru desfășurarea unei sesiuni video, prin intermediul aplicației Programări online disponibile pe site-ul www.anaf.ro, în secțiunea Servicii online.

Programarea trebuie să fie efectuată în termen de 10 zile de la momentul înregistrării în Spațiul Privat Virtual. În cazul în care contribuabilul nu poate participa la data și ora programată, poate efectua o reprogramare în decursul celor 10 zile de la momentul înregistrării în Spațiul Privat Virtual.

După efectuarea programării, se primește un email de confirmare ce va conține și instrucțiunile utilizării platformei web, precum și link-ul de anulare pentru situația în care se dorește anularea programării.

Utilizarea Spațiului Privat Virtual permite îmbunătățirea serviciilor/relațiilor cu contribuabilii, accesul la SPV al cetãțenilor, inclusiv a celor aflați în străinatate, fiind foarte facil, în special prin implementarea de către ANAF a procedurii de identificare la distanță (video) pentru înregistrarea în SPV.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.