Eveniment

Înghețata cu oxid de etilenă trebuie retrasă urgent de pe piață / În Teleorman, 954 de bucăți au fost deja comercializate

Situația înghețatei cu oxid de etilenă este îngrijorătoare la nivelul județului Teleorman, deoarece din totalul de 1346 de bucăți de înghețată aprovizionate, care fac obiectul alertei, 954 au fost comercializate consumatorului de diferiți agenți comerciali, fiind retrase doar 392 de bucăți. Este vorba despre sortimentele de înghețată Mars, Snickers, Bounty și Twix, comercializate individual sau la cutie cu șase bucăți.

Astfel, cele mai multe bucăți de înghețată au fost comercializate de către un supermarket din Alexandria, respectiv 270 de bucăți dintr-un total aprovizionat de 338 bucăți, fiind urmat de un comerciant din Turnu Măgurele, care a aprovizionat 240 de bucăți, comercializând 142 bucăți către consumator, potrivit informațiilor transmise de Iulian Ianculescu, director al Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman.

Alerta de a le retrage de pe piață există pentru că produsele care conțin gumă de caruba, un aditiv (E410) utilizat special în înghețate, au fost contaminate cu oxid de etilenă, nefiind, totuși, această situație în cazul tuturor loturilor, deși este o măsură precaută și necesară.

Comisia Europeană a decis, cu puțin timp în urmă, că acest agent “potențial cancerigen, mutagen și toxic pentru aparatul reproducător” este interzis în Uniunea Europeană, așadar trebuie retrase de pe piața europeană toate produsele contaminate, chiar dacă pesticidul nu este detectat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.