Eveniment

Ing. Marin Dumitru, directorul Direcţiei Silvice Teleorman: “În această primăvară vom planta peste 100.000 de puieţi în arealul silvic din judeţ”

– Domnule director, sunteţi în plină campanie de plantare a arborilor, care a început pe 15 martie şi se va finaliza pe 15 aprilie. Ce înseamnă o asemenea campanie pentru judeţul Teleorman?

– Este o perioadă intensă de lucru pentru că avem un program de regenerare a pădurilor în judeţul Teleorman de 223 hectare, respectiv 147 de hectare din categoria regenerări naturale şi 76 de hectare regenerări artificiale. În această primăvară, în programul nostru sunt cuprinse lucrări de împăduriri integrale pe suprafaţa de 14 hectare în zona Turnu Măgurele. Diferenţa de 62 hectare va fi împădurită în toamna acestui an, după efectuarea gamei de lucrări necesare pentru pregătirea terenului respectiv. De asemenea, concomitent cu campaniile de împăduriri se fac completări şi lucrări de refacere a fondului silvic în plantaţiile existente, respectiv o suprafată de 55 de hectare. Fiind în campania de primăvară, precizez că 18 hectare vor fi completate, iar 2 hectare refăcute, în zona Alexandria şi Turnu Măgurele.

– Aproximativ câţi puieţi şi din ce specii se vor planta în această primăvară?

– În funcţie de terenurile pe care le avem disponibile, în această primăvară vom folosi la plantare aproximativ 100.000 de puieţi forestieri repartizaţi pe suprafeţele ocoalelor silvice Alexandria şi Turnu Măgurele. De altfel, ponderea cea mai mare a lucrărilor în această primăvară, dar şi pe parcursul întregului an va fi pe raza ocoalelor silvice Alexandria şi Turnu Măgurele. Și, tot în această perioadă, avem  circa 448 de puieţi de plantat, care vor fi oferiţi contracost sau sub formă de sponsorizare atât persoanelor fizice, cât şi unor firme sau instituţii care vor să-şi împădurească unele terenuri disponibile în acest sens, precum și celor care vor să planteze perdele forestiere de protecţie sau aliniamente. Este vorba de tuia, ienupăr, chiparos de California, stejar roşu, castan porcesc şi alte specii specifice zonei noastre. Eu consider că avem asigurate toate condiţiile ca în această primăvară campania de împăduriri să fie terminată în timp util, iar lucrările să fie de cea mai bună calitate, toţi puieţi plantaţi să prindă radăcini ca să poată deveni falnici copaci, ceea ce noi ne dorim şi pentru care îi şi îngrijim cu toată atenţia. Avem mult de lucru în pădurile Teleormanului pe care le vrem bine dezvoltate pentru a ne asigura şi în această zonă un aer curat, o atmosferă plăcută, în general condiţii ambientale fără poluare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.