Sport

Înfrângere în prelungiri pentru baschetbaliste

Etapa a XVI-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin a programat, la sala Colegiului Național ”Dimitrie Ghica” din Alexandria, un meci foarte disputat, între CS Baschet Teleorman Alexandria și Universitatea Cluj-Napoca.

Fetele noastre au pierdut după un meci dramatic, interzis cardiacilor, care, pentru un deznodământ, a necesitat două reprize de prelungiri. Finalmente, universitarele de sub Feleac s-au impus cu scorul de 98-92 (23-18, 27-14, 17-19, 11-27, 7-7, 13-7).

Oaspetele au condus aproape tot meciul, însă, spre finalul timpului regulamentar, revirimentul baschetbalistelor noastre a fost unul superb. După 40 de minute, tabela de marcaj indica egalitate, 78-78. Apoi, după prima repriză suplimentară, iarăși nu s-a putut determina învingătoarea acestui meci, scorul fiind mai departe remiză: 85-85. În acest context, oficialii jocului au chemat iarăși formațiile pe teren, pentru încă o repriză de prelungiri, constând în 5 minute. Echilibrul s-a menținut, punctul de inflexiune al meciului putând fi socotite cele două aruncări libere ratate de Megan Mullings, la scorul de 94-92. Pe atacul următor, clujencele au marcat, apoi s-au desprins în câștigătoare. Desigur că nu este etic să aruncăm vina eșecului spre americancă, obosită și ea după un efort ieșit din comun. Până la urmă putem aprecia jocul colectiv din ce în ce mai bun, prestat de baschetbalistele noastre, precizia crescândă la aruncări, dar și motivarea superioară cu care abordează meciurile. Să nu uităm jocul colectiv, dovadă numărul mare de pase decisive, surprins de statistici.

Iată caseta statistică a echipei noastre: Shanita Arnold (22 de puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive),  Georgiana Voicu (8 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive),  Mihaela Mihai (un punct și 2 recuperări), Sattoria Rule (26 de puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă), Alina Podar (9 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive),   Megan Mullings (8 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive),  Ivana Grbic (2 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă),  Carla Bartee (16 puncte și 7 recuperări).

Antrenorul Mădălin Piperea s-a confruntat din nou cu lipsa de efectiv, banca fiind completată cu junioarele Lorena Candoi, Irina Enache și Teodora Manea. Conducătorul de joc Shanita Arnold a fost utilizată timp de 45 de minute, ceea ce înseamnă enorm. Peste 40 de minute au mai bifat Megan Mullings și Sattoria Rule, componente ale departamentului de forță al echipei. Concluzia este că înfrângerea a fost onorabilă, iar faptul că fetele noastre au rezistat două reprize suplimentare, în fața redutabilei echipe clujene, trebuie să ne facă să fim mai atenți cu echipa-fanion a sportului teleormănean, din momentul actual. Oaspetele, grație succesului de la Alexandria, au urcat pe podiumul eșalonului valoric de elită național.

În celelalte meciuri ale rundei, rezultatele au fost următoarele:

BC Sirius Tg. Mureș – CSM Satu Mare  81-91

Universitatea ”Vasile Goldiș” ICIM Arad – CSM Târgoviște  72-69

Phoenix Galați – Politehnica Național Iași  83-55

Olimpia CSU Brașov – Sepsi Sf. Gheorghe  71-74

 

Clasamentul LNBF se prezintă astfel:

  1. Sepsi Sf. Gheorghe 31 de puncte
  2. Olimpia CSU Brașov 28
  3. Universitatea Cluj-Napoca 27
  4. CSM Târgoviște 26
  5. Phoenix Galați 24
  6. CSM Satu Mare 23
  7. Universitatea ”Vasile Goldiș” ICIM Arad 22
  8. CS Baschet Teleorman Alexandria 20
  9. BC Sirius Tg. Mureș 19

10 Politehnica Național Iași 17

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.