Eveniment

„Informați, protejați, sănătoși”, concurs pentru promovarea unui mod de viață sănătos pentru copiii și tinerii din Alexandria

Primăria Alexandria organizează un nou concurs dedicat preșcolarilor și elevilor instituțiior de învățământ din municipiul reședință de județ, prin care se urmărește promovarea unui mod de viață sănătos pentru copiii și tinerii Alexandria, creşterea stării de bine şi prevenirea sau diminuarea bolii la indivizi şi grupuri populaţionale, dobândirea unor atitudini şi deprinderi care să fie favorabile sănătăţii, precum și implicarea activă a populaţiei în domeniul păstrării sănătăţii, copiii putând să ia decizii privind propria stare de sănătate.

„Anul 2020, am trecut printr-o experiență fără precedent. Ne-am schimbat stilul de viață, felul în care muncim, prioritățile. Ultimele luni au reprezentat o provocare pentru toată lumea. Când vorbim despre sănătate, înţelegem de fapt servicii de sănătate. Cealaltă faţă a monedei sănătate – prevenirea – se situează pe la sfârşitul listei în majoritatea agendelor. În general, sănătatea nu este preţuită până în momentul în care este afectată şi apare o boală. Traversăm o perioadă în care ne confruntăm cu creşterea costurilor serviciilor medicale şi creşterea impactului bolilor asupra întregii populaţii a ţării. Deşi sloganul „este mai ieftin să previi decât să tratezi” poate părea demodat, noi credem că este mai adevărat decât oricând. Este necesar să facem educaţie pentru sănătate şi să promovăm sănătatea în România în concordanţă cu standardele internaţionale, în special ale Uniunii Europene. Educația sanitară contribuie la învățarea măsurilor de prevenire a bolilor. Prevenția trebuie promovată, fiind cea mai importantă atitudine în obținerea unei populații sănătoase pe termen lung”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre.

Concursul se va desfășura pentru grupuri reprezentative pentru unitatea de învățământ și categoria de vârstă formate din cel mult 20 de elevi pe categorie de vârstă și unitate de învățământ și maxim patru coordonatori (clasele 0-IV; clasele V-VIII; licee).

Concursul se va desfășura în perioada martie – iunie, perioadă în care vor fi parcurse patru etape punctate individual al căror punctaj se cumulează pe echipă și se va publica după fiecare etapă în parte.

Prima etapă, care constă într-un concurs de afișe cu tema „Responsabilitate”, la care la care se va participa cu cinci afișe pe categorie de vârstă, pe unitate de învățământ ce vor fi reprentative temei date. Potrivit regulamentului, afișele vor fi realizate pe coală de desen format A3 pentru toate categoriile de vârstă și se poate folosi tehnică la alegere (acuarele, carioca, creioane, etc, exclus computerizată).

A doua etapă, cea de videoclip, va avea loc în luna aprilie, iar tema dată este „Pași către normalitate”. Videoclipurile vor avea minim 1 min. și maxim 3 min. și trebuie să fie realizate numai cu telefonul mobil, fără a fi folosite sisteme de stabilizare.

A treia etapă, care se va derula în luna mai, constă într-un concurs de eseuri cu tema „Mesaj pentru comunitate”, în timp ce luna iunie este dedicată celei de-a patra etape, care constă într-un concurs de prezentare PowerPoint cu tema „Viața noastră înainte și după pandemie”. Cofirm regulamentului, pentru a patra etapă, prezentările în format PPT trebuie să conțină minim 7 și maxim 10 slide-uri și vor fi predate la Primărie et.2, cam 13, în format mp4, pe suport DVD.

Înscrierea echipelor în concurs se va face până cel târziu la data de 8 martie, pe bază de fișă de înscriere (pusă la dispoziție de către organizator) care conține un tabel nominal cu membrii echipei.

Jurizarea se va face de către un juriu format din persoane cu pregătire relevantă în domeniul în care se organizează concursul, decizia și notarea acestora fiind definitivă și irevocabilă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.