Social

Informare privind cititoarele de carduri. CAS Teleorman recomandă achiziţionarea în timp util

card sanatateÎntrucât, de mai bine de o săptămână, la nivelul judeţul Teleorman a început distribuirea Cardului Naţional de Asigurări de Sănătate, în cadrul procesului de utilizare al acestuia este necesar ca toţi furnizorii de servicii medicale să deţină cititoare de carduri.

Pentru a veni în sprijinul furnizorilor CNAS a făcut publică o listă cu cititoarele de carduri compatibile cu sistemul informatic al cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, anexa cu cititoarele putând fi vizualizată pe site-ul CNAS precum şi pe site-ul CAS Teleorman. Rugămintea CAS Teleorman adresată furnizorilor de servicii medicale vine în contextul în care, cea mai mare parte a acestora nu şi-au achiziţionat dispozitivele de citire a documente electronice. Plus de asta, sunt mulţi alexăndreni care au intrat în posesia cardurilor de sănătate, încă de săptămâna trecută şi au mers în mod special la medicul de familie de care aparţin în vederea validării cardului şi au constatat că acesta, deocamdată, nu le este de nici un folos, deoarece medicii nu au cititoare. De menţionat că acest card poate fi activat în orice cabinet medical aflat în relaţie cu CAS şi dotat cu cititor.

Este necesar ca cititoarele să fie procurate în timp util şi astfel să se creeze condiţiile ca după primirea cardului de către asigurat acesta să poată fi utilizat în sistemul de asigurări sociale de sănătate, face precizarea Casa de Asigurări de Sănătate Teleorman în informarea adresată medicilor teleormăneni. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.