Eveniment

Informare meteorologică de vreme severă: intensificări ale vântului și răcire accentuată – îngheț la sol și brumă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de vreme severă, valabilă în intervalul: 27 martie, ora 06 – 29 martie, ora 21. Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă, fiind afectată întreaga țară.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.
Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.
Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol. În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

De asemenea, pentru intervalul: 28 martie, ora 02 – 28 martie, ora 14, sunt valabile coduri galben, portocaliu și roșu pentru intensificări puternice ale vântului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.