Politic

Inflaţie de candidaţi la Troianu şi Crângu

Ioan DUMITRESCU

Dacă pentru toţi teleormănenii, pentru toată ţara, pentru toată Europa, ziua de 25 mai reprezintă ziua alegerilor pentru Parlamentul European, pentru ţăranii din comunele Troianu şi Crângu reprezintă şi ziua în care îşi vor alege viitorii primari. Locurile de primi gospodari ai comunelor au rămas vacante după ce Agenţia Naţională de Integritate i-a găsit incompatibili pe primarii Marian Tudorică din Troianu şi pe Minel Siteavu, primarul comunei Crângu.

Se pare că locuitorii celor două comune au de unde alege, în lupta pentru fotoliile de primar înscriindu-se o mulţime de candidaţi, din aproape toate formaţiunile politice teleormănene. Astfel, la Troianu şi-au depus candidatura pentru primărie: Alexandru Scarlat de la PSD, Dumitru Badea de la PNL, Ionel Neagu de la PDL, Viorel Vâlcu de la UNPR, Nicolae Şerban Albu de la PC, Dorel Mitroi de la PRM, Florea Şerban de la PMP, Viorel Laurenţiu Lupu de la PPDD şi Viorel Trăilă de la Forţa Civică. Nici la Crângu candidaţii la primărie nu se masă mai prejos, aici depunându-şi candidaturile: Ion Vâju de la PSD, Mitică Dumitru de la PNL, Silviu Ştefăniţă Ciobanu de la PDL, Valentin Mihăiţă Sarău de la PC, Andrei Enache de la UNPR şi Iulică Jderu de la PMP.

Coloratura politică largă a candidaturilor pentru fotoliul de primar în cele două comune arată că ţăranii din Troianu şi Crângu nu stau degeaba, ci fac politică în cele două localităţi. Inflaţia de candidaţi pentru cele două posturi de primar mai arată şi interesul pe care îl acordă respectivii candidaţi, deoarece cel ales va beneficia de indemnizaţia de primar, care nu este de ici, colo, în vremurile acestea, precum şi de un buget al primăriei pe care dacă îl va gestiona cum se cuvine, este posibil să aducă ceva beneficii locuitorilor celor două comune, şi nu numai acestora. Oricum ar fi, la Troianu şi Crângu va fi o adevărată luptă politică între formaţiunile politice intrate în competiţie, dar şi dovada că respectivele partide politice au reuşit să implementeze organizaţii locale în respectivele comune, unde chiar se face politică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.