În cursul zilei de marţi, 18 iunie, consilierii locali s-au reunit în şedinţă extraordinară pentru a pune la punct o serie de detalii importante pentru administrarea oraşului. Astfel, printre deciziile luate în cursul scurtei reuniuni a reprezentanţilor comunităţii s-au numărat schimbarea amplasamentului pentru echipamente la locul de joacă de la parcul de lângă catedrală în Parcul Pădurea Vedea, dar şi schimbarea amplasamentului pentru echipamentele locului de joacă din cartierul 200 în Parcul Nai din Alexandria. Ultimul proiect aprobat de consilierii locali a fost cel privitor la completarea anexei la Hotărârea Consiliului Local nr. 69 privind însuşirea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al muncipiului, Casa de Cultură fiind vizată în cadrul acestui demers.
Însă, proiectul cel mai important de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a fost cel referitor la modificarea unei anexe din Hotărârea Consiliului Local din 29 aprilie 2013 privind asocierea municipiului Alexandria, prin Consiliul Local cu SC Pieţe şi Târguri Alexandria SRL, în vederea constituirii Societăţii Comerciale cu răspundere limitată Termic Calor Serv. Modificarea acelei anexe s-a impus în condiţiile în care codurile CAEN cuprinse în hotărâre au fost, dintr-o eroare, preluate dintr-un nomenclator mai vechi, astfel că actul constitutiv nu poate fi înregistrat la Oficiul Registrul Comerţului. Astfel că, un ultim demers înaintea înfiinţării acestei societăţi comerciale a fost actualizarea codurilor respective.
În ceea ce priveşte organizarea viitoarei societăţi comerciale, aceasta va fi administrată, potrivit Hotărârii Consiliului Local, de către un consiliu de administraţie compus din 5 administratori, numiţi iniţial de către Consiliul local pentru o perioadă de 2 ani. Societatea va avea maxim 3 cenzori cu o durată a mandatului de trei ani, cu posibilitatea de a fi realeşi.
Cenzorii vor fi obligaţi să supravegheze gestiunea societăţii, să verifice dacă bilanţul societăţii, contul de profit şi pierderi sunt legal întocmite şi în concordanţă cu registrele, dacă acestea din urmă sunt regulat ţinute şi dacă evaluarea patrimoniului s-a făcut conform regulilor stabilite pentru întocmirea bilanţului contabil. Mai mult, fiecare cenzor va trebui să depună o garanţie pentru activitatea sa în valoare de 1/3 din garanţia administratorilor. Societatea va întocmi anual bilanţul şi contul de profit şi pierderi în lei şi va ţine evidenţa activităţii economico-financiare în lei, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Primul an va începe cu data înregistrării la Registrul Comerţului şi se încheie la data de 31 decembrie. În ceea ce priveşte creditarea societăţii, aceasta se va face prin capitalul social, precum şi prin creditele pe care societatea le va putea obţine în relaţiile sale cu terţii sau de la bănci pe bază de garanţii proprii.
Ziua buna se cunoaste de dimineata! Va fi un fiasco total! O sa va fie foarte greu sa recunoasteti, dar ne vom mai intalni pe aceasta cale. Atata timp cat scopul infiintarii acestei societati este pentru a multumi clientela politica si nu unul de interes general, nu va avea nici o sansa de succes!