Social

Înființarea de cabinete stomatologice și puncte farmaceutice în mediul rural, printre probleme ridicate de persoanele vârstnice în 2016

Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice s-a întrunit într-o nouă şedinţă miercuri, 25 ianuarie 2017, în Sala Mică de ședinţe a Palatului Administrativ, prezidată de prefectul județului,  Liviu Dumitrașcu.

Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au regăsit prezentarea Raportului- sinteză pe anul 2016 al Comitetului, precum și posibilele teme care trebuie avute în vedere pentru ședințele din anul 2017.

Potrivit prefectului județului, în anul 2016, Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice s-a întrunit în 12 ședințe lunare, în cadrul cărora au fost analizate probleme cu caracter economic și social care privesc persoanele vârstnice și au fost făcute propuneri pentru rezolvarea acestora.

Printre cele mai importante probleme ridicate de persoanele vârstnice din județ și dezbătute în cadrul ședințelor au fost înființarea de cabinete stomatologice și puncte farmaceutice în mediul rural, cu sprijinul primăriilor și consiliilor locale; extinderea activităților de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice; luarea în considerare a tichetelor de transport de către societățile de transport. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.