Sport

Incidente pe terenul de fotbal – Două scandaluri în Sâmbăta Paştelui

Primul eveniment care merită semnalat este de la jocul Cucuieţi – Dobroteşti (Liga 6, seria 3), întrerupt în min. 80, la scorul 1-1. A fost un joc tensionat, pe care arbitrul meciului Alexandru Sima (Roşiori), a încercat să-l ţină în mână cât s-a putut. Mai întâi, în min. 70, când a acordat un penalti pentru gazde, oaspeţii au ieşit de pe teren şi doar după aplicarea regulii de “3 minute” s-a reluat meciul. În minutul 78 însă, la o fază de atac a oaspeţilor, un jucător îl loveşte, neintenţionat pe portar cu piciorul,  moment în care cel din poartă se ia după adversar, cu intenţia clară de a-l lovi. Când s-au liniştit lucrurile, centralul arată cartonaş galben portarului, dar imediat s-a creat un meleu, la care au participat şi spectatori ai ambelor echipelor, iar jucătorii oaspeţilor, la îndemnul jucătorului cu nr. 9 (I. Toma), au părăsit terenul de joc. În mod cert, cazul respectiv a dat naştere la multe discuţii, deoarece tensiunea de la Cucuieţi este cunoscută, dar şi atmosfera întreţinută la meciul respectiv, a dus la o situaţie destul de neplăcută, după cum a menţionat arbitrul Sima şi observatorul Petruş Ene (Plosca).

Al doilea incident, mai grav de această dată, este la jocul Drăcşenei – Brebina (tot Liga 6, seria 3), care s-a întrerupt în min. 54, la scorul 3-0 pentru gazde. Nemulţumit pe arbitrul jocului, Alexandru Sima, că îi arătase un cartonaş galben, un aşa-zis jucător de la oaspeţi, G. Drăgoi (nr. 16), s-a repezit spre central şi, după injurii şi ameninţări, i-a aplicat o lovitură cu capul în figură. Pentru a fi mai convingători, alţi jucători de la oaspeţi au mers şi ei către arbitru, iar G. Popa (nr. 1) a adus şi el injurii şi  a încercat să lovească arbitrul, dar fără rezultat. Bineînţeles, că, în acel moment, jocul s-a întrerupt, iar cazul respectiv a ajuns la Comisia de disciplină a AJF Teleorman.

Să mai punctăm un lucru, faptul că cele două incidente au avut loc în sâmbăta Paştelui, când ar fi fost mai bine să fie linişte! (B.Pană)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.