Sport

Incident neplăcut la jocul Buteşti – Poeni – Arbitrul Croitoru a luat un cap în faţă de la un jucător al echipei din Poeni!

croitoruÎn ultima perioadă, s-a constatat o îmbunătăţire a calităţii disciplinare a campionatului judeţean, iar cel mai important aspect era acela că nu s-au mai îbregistrat incidente violente, care să ducă la întreruperea meciurilor. Până duminica trecută, când jocul Viitorul Buteşti – Petrolul Poeni s-a întrerupt prematur, în min. 56, la scorul 1-0 pentru gazde. În acel moment, un aşa-zis jucător al oaspeţilor (Ionuţ Pană), nemulţumit pe arbitru pentru că acordase un cartonaş roşu unui coechipier, dar şi frustrat din cauza neputinţei propriei echipe, s-a dus la arbitru şi i-a aplicat un cap în figură! După ce s-a dezmeticit, arbitrul Robert Croitoru a pus capăt meciului, care va fi analizat de Comisia de disciplină a AJF Teleorman, acesta fiind cazul cel mai grav din actualul sezon.

 

Până la faza din minutul 56, jocul nu excelase la nici un capitol – tehnic, tactic sau ca angajament, însă gazdele aveau un avantaj minim. Pe fondul unui joc slab, oaspeţii s-au arătat mai nervoşi în teren, însă la faza respectivă s-a văzut tensiunea acumulată de jucători. Din spusele oficialilor acelui joc – arbitru Robert Croitoru (Roşiorii de Vede), observator Cătălin Cuşcă (secretarul AJF Teleorman), faza respectivă a fost judecată exact de arbitri, dar acest lucru n-a putut fi acceptat de oaspeţi. În acel moment, un fault, în postură de ultim apărător al unui jucător de la Poeni, la o situaţie clară de gol pentru adversari, a fost sancţionat cu eliminare pentru cel vinovat (nr. 7), dar cartonaşul roşu l-a provocat şi mai tare pe individul care-şi spune jucător de fotbal, Ionuţ Pană (nr. 9). Acesta. în timp ce îi cerea explicaţii arbitrului, i-a aplicat o lovitură cu capul în zona pometelui stâng, care avea să ducă la oprirea meciului. Ulterior, reacţia jucătorilor oaspeţilor de a a-l calma pe individul vinovat, dar şi de a-l determina pe arbitru să nu oprească partida, s-a dovedit inutilă, pentru că oficialul roşiorean a fluierat finalul meciului. Iar cazul respectiv, care este singular la nivelul Ligii a 5-a în acest sezon, dar şi cel mai grav, va ajunge pe masa Comisiei de disciplină a AJF Teleorman, de miercuri după-amiază.

“În minutul 56, la scorul 1-0 pentru gazde, a fost un fault făcut de un jucător al oaspeţilor, numărul 7, în postură de ultim apărător, în apropierea suprafeţei de pedeapsă a echipei din Poeni. Fiind bine poziţionat şi apreciind bine faza, arbitrul Croitoru a acordat lovitura liberă şi eliminare pentru jucătorul din Poeni. În momentul acela, mai mulţi jucători ai oaspeţilor au mers la arbitru, pentru a-i cere socoteală, spun eu fără să aibă motivaţie. Între jucătorii care s-au îndreptat spre arbitru, se afla şi numărul 9, Pană Ionuţ, care, în timp ce vorbea cu acesta, i-a aplicat o lovitură cu capul în faţă. A urmat intervenţia jucătorilor, de a-l calma pe acesta, însă n-au mai avut loc alte incidente, oficialii au ieşit de pe teren fără probleme”, a relatat observatorul jocului, Cătălin Cuşcă, despre cele întâmplate.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.