Eveniment

A început completarea fişelor de opţiuni pentru a doua etapă a repartizării computerizate în licee

Monica DUMITRESCU

Absolvenţii de gimnaziu, care au susţinut Evaluarea Naţională şi nu au participat sau nu au fost repartizaţi în prima etapă a admiterii în învăţământul liceal, mai au o şansă.

Ministerul Educaţiei organizează o a doua repartizare computerizată în licee în data de 28 iulie 2016. Candidaţii pot completa fişele de opţiuni până cel târziu luni, 25 iulie. Aceştia pot opta doar pentru locurile rămase libere după prima etapă a repartizării computerizate care a avut loc în data de 19 iulie.

În liceele din Teleorman au rămas libere, în total, 438 de locuri în clasa a IX-a. Doar la Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” din Alexandria, Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria şi Liceul Teoretic Olteni au fost ocupate toate locurile în prima etapă a admiterii.

Candidaţii au de unde alege şi în a doua etapă, fie că vor să urmeze un profil uman, real sau tehnologic.

Pentru specializarea matematică-informatică, candidaţii pot opta pentru Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” Alexandria, unde mai sunt disponibile 34 de locuri, Liceul Teoretic “Constantin Noica” Alexandria (15 locuri), Liceul Teoretic Piatra (12 locuri), Liceul Teoretic Zimnicea (2 locuri) şi Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” Roşiorii de Vede (2 locuri).

La specializarea filologie mai sunt disponibile locuri la Liceul Teoretic “Constantin Noica” Alexandria (15 locuri), Colegiul Naţional “Unirea” Turnu Măgurele (7locuri) şi Liceul Teoretic “Marin Preda” (17 locuri). Pentru specializarea ştiinţe ale naturii mai sunt disponibile locuri doar la Liceul Teoretic Piatra (16 locuri).

Liceele tehnologice mai au locuri libere aproape la toate specializările. Lista cu locurile libere poate fi consultată pe pagina web admitere.edu.ro

Dacă nici în această etapă nu vor fi repartizaţi, absolvenţii de gimnaziu care au susţinut Evaluarea Naţională vor putea fi repartizaţi în licee, pe locurile rămase libere, la începutul lunii septembrie 2016, în şedinţă publică. Tot atunci pot participa la repartizarea în clasa a IX-a şi absolvenţii de gimnaziu care nu au susţinut Evaluarea Naţională, aceştia urmând să fie repartizaţi pe baza mediei generale pe care au obţinut-o în clasele V-VIII.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.