Social

Începe simularea examenului de Bacalaureat în Teleorman

elevi1Elevii din clasele terminale din toate unităţile de învăţământ liceal din Teleorman vor susţine vineri, 22 februarie, simulare la limba şi literatura română, urmând ca pe data de 28 februarie să susţină simulare şi la matematică sau istorie, în funcţie de specializarea la care sunt înscrişi. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, anul acesta va fi organizată încă o sesiune a simulării Examenului de Bacalaureat, de data aceasta elevii urmând să susţină evaluarea la toate cele trei discipline de concurs. În cea de-a doua sesiune, proba la limba şi literatura română a fost programată pentru 17 aprilie, urmând ca proba la matematică/istorie să aibă loc pe 19 aprilie, iar cea la o disciplină la alegere din specializarea absolvită să aibă loc pe 17 mai.

Elevii din clasele a VIII-a au susţinut deja prima sesiune a simulării Evaluării Naţionale în perioada 13-15 februarie, urmând ca în perioada 24-25 aprilie să mai susţină simulări la cele două probe de concurs, respectiv limba şi literatura română şi matematică.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Teleorman, în prima sesiune a simulării Evaluării Naţionale s-au prezentat 3085 de elevi la limba şi literatura română, iar la matematică cu 10 elevi mai puţin. Simularea s-a desfăşurat în condiţii corespunzătoare şi nu au fost înregistrate incidente din punct de vedere organizatoric, niciun elev nu a fost eliminat în timpul probelor scrise, mai susţin reprezentanţii ISJ. În ce priveşte rezultatele, deocamdată nicio veste. Conform metodologiei, acestea trebuie comunicate în maxim şase zile lucrătoare de la ultima probă, în acest caz data limită fiind luni, 25 februarie, însă nu este exclus ca acestea să apară mai devreme. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.