Social

Începe repartizarea pe posturile titularizabile din învăţământ. Cea mai mare concurenţă pe posturile de educatoare şi învăţători

Monica DUMITRESCU

Potrivit calendarului mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2016-2017, în perioada 8-9 august are loc repartizarea cadrelor didactice, care au obţinut minim nota 7 la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate.

Anul acesta, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a scos la concurs doar 29 de posturi titularizabile în unităţile de învăţământ din judeţ, iar numărul dascălilor care au obţinut cel puţin nota 7 la concurs este 112. Concurenţă mare este însă pe posturile din învăţământul preşcolar şi primar, pentru educatoare fiind disponibile 7 posturi, iar pentru învăţători 5 posturi în condiţiile în care numărul candidaţilor pentru aceste specializări este de ordinul zecilor. Sunt însă şi posturi titularizabile care ar putea rămâne neocupate, numărul candidaţilor care îndeplinesc condiţiile fiind foarte mic.

Candidaţii vor fi repartizaţi în şedinţă publică, în funcţie de opţiuni, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la concurs.

Posturile titularizabile care nu se ocupă în această perioadă vor fi transformate în posturi netitularizabile şi vor fi scoase la concurs în etape următoare.

În afara celor 29 de posturi titularizabile, pentru anul şcolar 2016-2017, în unităţile de învăţământ din Teleorman mai sunt disponibile, în total, 909 posturi, cea mai mare parte fiind posturi netitularizabile incomplete. Posturi netitularizabile complete sunt doar 155, la care se pot adăuga posturile titularizabile neocupate.

Transformarea posturilor şi actualizarea listei posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioadă determinată rămase neocupate va avea loc pe 10 august. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată are loc în perioada 26-29 august 2016. Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră sunt programate în perioada 11-29 august. În perioada 16-25 august, se desfăşoară detaşarea la cerere sau în interesul învăţământului, etapă de mobilitate la care poate participa doar personalul didactic titular (anagajat pe perioada nedeterminată). Cadrele didactice care, în perioada 13-20 mai 2016, nu au depus cereri de înscriere pentru detaşare la cerere, au această posibilitate în zilele de 16 şi 17 august, prin concurs specific.

2 Comments

  1. Acasa, fufe batrane, cu minciuna nu mai tine!

  2. Nice! Super ISJ!!!Vrem nota de la bac in specialitatea limba si literatura romana a doamnei general!!!Facem pariu ca este de trecere????Surprize-surpriez, adjunctul, profesor la scoala generala chimie-Nanov, cu greu, nu??, cu pile, nu???, trei ani de studii hard facuti, Mona…si madame Marilena, pusa de fratele Tibi, mare comandat la militie, pensionar, acum…DEMISIA!!!!DEMISIA!!!DEMISIA!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.