Eveniment

Începe premierea olimpicilor la Alexandria

Monica DUMITRESCU

Timp de două zile, începând de luni, 19 decembrie, reprezentanţi ai Primăriei Alexandria vor vizita elevii cu rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri şcolare-etapa judeţeană, în şcolile în care învaţă şi îi vor premia, conform unei hotărâri a Consiliului Local.

419 elevi care au obţinut, anul acesta, premiul I la aceste competiţii vor primi câte 100 lei din partea municipalităţii. De asemenea vor fi premiate şapte echipe şi patru grupuri, ocupante ale locurilor I la competiţiile judeţene.

Cei mai mulţi elevi premiaţi sunt la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare”, care are 170 de olimpici judeţeni. Pe locul al doilea cu 84 de elevi şi două echipe, care mai însumează alte câteva zeci de elevi se află Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul”, iar pe locul al treilea cu 44 de elevi este Şcoala Gimnazială nr. 5.

În rândul liceelor alexăndrene cu cei mai mulţi olimpici judeţeni, care vor fi premiaţi zilele acestea de municipalitate, locurile fruntaşe sunt ocupate de Colegiul Naţional “Al. I. Cuza”, cu 33 de elevi şi Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” cu 26 de elevi şi două echipe.

În cazul echipelor, premiile vor avea o valoare de 400 lei, cu menţiunea că valoarea premiului pe membru de echipă nu trebuie să depăşească 100 lei.

Premiile vor fi acordate în cadrul unor festivităţi organizate în unităţile de învăţământ din care provin olimpicii.

Conform programării, luni, 19 decembrie, vor fi premiaţi olimpicii de la liceele: “Constantin Noica”, “Mircea Scarlat”, “Al D Ghica”, Şcoala “Mihai Viteazul” şi Palatul Copiilor, urmând ca marţi, 20 decembrie să fie premiaţi olimpicii din celelalte unităţi de învăţământ alexăndrene.

Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, va participa la festivitatea organizată la Palatul Copiilor, luni, 19 decembrie, începând cu ora 13.00, în cadrul căreia vor fi premiaţi, individual, 31 de elevi şi patru grupuri, care provin din toate unităţile de învăţământ preuniversitar alexăndrene.

În celelalte unităţi, oficiile vor fi făcute de cei doi viceprimari ai municipiului, Ioan Augustin şi Anghel Gică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.